Najekstremnije gaming računalo na svijetu s vodenim hlađenjem stiglo u Hrvatsku - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Najekstremnije gaming računalo na svijetu s vodenim hlađenjem stiglo u Hrvatsku

Najekstremnije gaming računalo na svijetu s vodenim hlađenjem stiglo u Hrvatsku

Tvrtka Mikronis predstavlja Asus ROG GX700, prvi pravi gaming laptop s vodenim hlađenjem.

Nakon što je Asus najavio početkom ove godine izdavanje prvog gaming laptopa s vodenim hlađenjem, sada je ono konačno stiglo i kod nas.

Vodeno hlađenje omogućuje računalu Asus ROG GX700 da u ekstremnim uvjetima zavrti igre te da ih pokreće brže. Tajna je u Asusovom Hydro Overclocking Systemu koji hladi sve komponente tako da mogu raditi overclockirane. Zahvaljujući ovome Intelov procesor Core i7 6820HK ne radi na normalnoj frekvenciji od 2,7 GHz, pa čak ni na maksimalnoj mogućoj od 3,6 GHz, nego na frekvenciji od 4 GHz. Također, GeForce GTX980 grafika ne radi na normalnoj brzini, koja inače crpi 180 W, nego na 20% višoj frekvenciji. Procesor radi na 30% manjoj temperaturi nego što bi radio pod normalnim opterećenjem bez vodenog hlađenja (i overclockinga), a to isto vrijedi i za grafički procesor, s tim da je ovdje razlika još veća: čak 33%.

1 GX700 docking 23

Uz sve to, Asus jamči i za zaštitu protiv korozije: sve komponente su zaštićene od te opasnosti koja se inače zna pojaviti kod vodenih hlađenja, a tu je dvogodišnje jamstvo, umjesto jednogodišnjeg koje je uobičajeno za ovakve konfiguracije.

I ostale karakteristike ovog računala su na visokoj razini; dolazeći sa 32 GB DDR4 RAM-a, dva diska od 256 GB, oba SSD. USB priključaka ima pet, s tim da su tri USB 3.0, jedan je USB 3.1 tipa C, a još jedan je isti takav s podrškom za Thunderbolt. Zaslon veličine 17,3" je ultratanak, tako da ovo prijenosno računalo teži jedva četiri kilograma. Asusov GX700 ima 4K UHD zaslon i NVIDIA G-SYNC tehnologiju za što bolji gaming. Integrirana NVIDIA G-SYNC tehnologija sinkronizira osvježavanje ekrana s grafičkim čipom kako bi se minimaliziralo podrhtavanje, pucanje slike te eliminiralo kašnjenje. Za laganu prenosivost na LAN party, korisnik dobiva i poseban ruksak u kojem se nalazi i gaming miš.

Njegova cijena nije niska ali je u Mikronisu niža nego drugdje – 32.299,00 kuna u trgovini, a 30.684,05 kuna u Mikronis web shopu. Više informacija saznajte na www.mikronis.hr.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najekstremnije gaming računalo na svijetu s vodenim hlađenjem stiglo u Hrvatsku - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.