Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom

Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom

Kompanija malo po malo proširuje seriju GTX 1070 kartica s raznim edicijama i specifikacijama taktova.

Nakon što je kompanija prije nekoliko dana najavila jeftiniju varijantu GTX 1070 kartice, sada najavljuje isti verziju kartice u jačoj ediciji.

Za razliku od prošle edicije, GeForce GTX 1070 Xtreme Gaming ima Windforce sustav hlađenja s tri ventilatora od 100 mm koji ima i do deset posto bolje performanse hlađenja. Srednji ventilator vrti se u suprotnom smjeru kako bi optimizirao protok zraka i bolje raspršio toplinu. Unikatan dizajn ventilatora s oštricama pojačavaju protok i do 23 posto u odnosu na standardne ventilatore. Zbog dvostrukih ležajeva, ventilatori imaju ujedno i dvostruko veći vijek trajanja. Uglasti i neravni prolazi kod hlađenja pružaju četiri posto bolje hlađenje, dok kompozitne toplovodne cijevi povećavaju performanse hlađenja za 29 posto. Velik base plate koji ima izravni kontakt s GPU-om i VRAM-om izrađen je od bakra, kako bi pružio što bolju kvalitetu kod transfera topline. GTX 1070 Xtreme Gaming opremljen je s 3D-Active ventilatorom s RGB LED indikatorima, što znači da će ventilatori biti isključeni kad je riječ o lakšim zadacima.

Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming 2

Kompanija je pružila i Xtreme VR Link kojim omogućuju korisnicima dva ekstra HDMI porta za lakši pristup VR ili HDMI uređajima. Logo, Xtreme Gaming i Fan Stop dijelovi na vrhu kartice mogu se prilagoditi na bilo koju boju u rasponu od 16,8 milijuna boji i u nekoliko efekata. To je omogućeno i za četiri tanke linije na sredini kartice. Standardno jamstvo je tri godine, s tim da se može dobiti još jedna dodatna ukoliko se kartica registrira na njihovoj XG.Gigabyte.com stranici.

Što se tiče materijala, kartica je izrađena od dijelova kakvi se koriste u avionskoj industriji. Navode kako je otporna na vlagu, prašinu, koroziju itd. Posjeduje stilizirani crni metalni back plate s logom Xtreme Gaming serije koji mu daje dodatnu čvrstoću i zaštitu. LED Power indikatori su također prisutni, javljajući se s treperenjem u slučaju kad je riječ o abnormalnosti struje. Podržava i ekstremni overclocking zahvaljujući 10+2 power phaseovima, dolazeći s chokeovima i kondenzatorima visoke kvalitete koje ima Titan X. Uz njega pružaju i Xtreme Engine koji obavještava korisnika o brzini taktova, naponu, radu ventilatora itd.

Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming 3

Kartica u gaming načinu ima takt od 1670 MHz, s boostom do 1873 MHz. U OC načinu takt je 1695 MHz, s boostom do 1898 MHz. Jeftinija varijanta imala je gaming način na 1556 MHz, s boostom do 1746 MHz. Njezin OC način ima takt od 1582 MHz, s boostom do 1771 MHz. Xtreme Gaming kartica dolazi sa standardnim opcijama od 8 GB GDDR5 memorije na 256-bitnom memorijskom sučelju s taktom memorije od 8168 MHz (Gaming) i 8328 MHz (OC). Preporučeno napajanje je od 500 W. Portovi uključuju jedan DVI-D i HDMI te tri DisplayPorta.

Za sada nema informacija o cijeni ili dostupnosti kartice, no za očekivati je da bi trebala ubrzo stići. Cijena bi trebala biti nešto više od standardne verzije, iznad 4.000 kn.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.