Synology ažurira liniju NAS servera s novim DS916+

Synology ažurira liniju NAS servera s novim DS916+

Kompanija je konačno predstavila i DS916 s plus izdanjem, dolazeći u formatu od četiri ladice.

Nakon DS916 slim verzije, kompanija je ažurirala liniju svojih uređaja s DS916+ koji je konfiguriran s Intel Pentium N3170 64-bitnim četverojezgrenim procesorom na 1,60 GHz.

DiskStation DS916+ je NAS uređaj namijenjen korisnike s profesionalnim potrebama, dolazeći sa 2 GB ili 8 GB opcijama RAM-a DDR3 standarda, skalabilnošću do devet driveova putem DX513 ekspanzijske jedinice. Opremljen je i AES-NI hardverskim enkripcijskim engineom, pružajući enkripcijsku brzinu čitanja preko 225 MB/s i pisanja preko 209 MB/s.

Pogonjen je i s hardverski akceleriranim transkodiranim engineom, čime pruža transkodiranje i streamanje H.264 4K /1080p videa na uređaje poput HD televizora, digitalnim media playera itd. Tim postupkom pojednostavljuje se proces, eliminirajući proces za instalaciju 3rd party playera. Dolazi s tri USB 3.0, jedan eSATA i dva Gigabit Ethernet porta. Ugrađena su i dva ventilatora od 92 mm za što bolji sustav hlađenja.

Synology ds916 2

Kao i svi ostali njihovi NAS uređaji u DiskStation i RackStation seriji, tako i ovaj ima browser-based operativni sustav Synology DiskStation Manager. Sustav pruža intuitivno korisničko sučelje, jednostavno dijeljenje podataka i mogućnost instalacije add-on paketa za privatne ili poslovne svrhe.

Njihova cloud usluga pod imenom Cloud Station omogućava sinkronizaciju podataka među DiskStationima i višestrukim uređajima. Podržani su svi sustavi, od Windowsa pa do Androida. Opcija Cloud Sync dopušta sinkronizaciju DiskStationa s cloud uslugama od Amazona, Google, Microsofta itd. Ima podršku za višestruke RAID-ove, uključujući i Synology Hybrid RAID.

Može poslužiti i kao hub za kućni nadzor putem Surveillance Station add-on paketa i dvije besplatne IP kamere i licence uređaja. Što se tiče sigurnosti, integirirana je podrška za sljedeću generaciju Btrfs sustav podataka. DS916+ pruža i opcije pohrane za virtualizacijska okruženja, poput VMWarea, Citrix i Microsoft Hyper-V. Njegova potrošnja energije iznosi 13 W u HDD hibernaciji, dok je 30 W u samom radu. Dimenzije su mu 165 mm x 203 mm x 233.2 mm, a sama težina 2,04 kg. Jamstvo je pet godina.

Synology DiskStation DS916+ dostupan je po cijeni od 600 dolara (oko 3.963 kn) za 2GB RAM model i 650 dolara (oko 4.293 kn) za 8GB RAM model.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology ažurira liniju NAS servera s novim DS916+ - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.