Asus najavio prvu matičnu ploču u ROG Strix liniji i tri ploče u Signature seriji

Asus najavio prvu matičnu ploču u ROG Strix liniji i tri ploče u Signature seriji

Republic of Gamers, Asusov brend namijenjen gamerima koji traže vrhunske performanse, sa svojom Strix serijom ulazi i na područje matičnih ploča.

Nakon ROG Strix linije grafičkih kartica (među zadnje najavljenim karticama GTX 980 Ti Strix Gaming Ice) i perfierija, sada se brend okreće i prema matičnim pločama. ROG Strix X99 Gaming je nova ATX matična ploča bazirana na Intelovom X99 čipsetu (što se već vidi i po nazivu), spremna za iskorištavanje čitave linije Core i7 procesora za socket LGA 2011-v3.

Matična ploča sadrži opcije poput ekskluzivnog OC socketa koji koristi dodatni pin socketa kako bi ponudio više overclocking snage. Među njima je i 5-Way optimizacija za overclocking i hlađenje s jednom tipkom i Fan Xpert 4 za još veću kontrolu nad hlađenjem. Osam DIMM slotova podržava do 128 GB DDR4 memorije s 3333 MHz, što je dovoljno za mnoge zahtjevne zadatke poput video editiranja.

ROG Strix MB X99 Gaming 2

Putem tri PCIe 3.0/2.0 x1g slotova podržan je 3-way SLI ili CrossFire za ugradnju više grafičkih kratica. Uz njih su još i dodatna tri PCIe 2.0 slota (jedan x16 i dva x1) kojim se omogućuje ugradnja ostalih kartica ili SSD-ova. Posebna pažnja je posvećena i estetskom izgledu, dolazeći s deset LED efekata koji se mogu mijenjati putem Asus Aura softvera za kontrolu osvjetljenja. Uključene su i naljepnice kojima korisnik može složiti izgled sustava osvjetljenja po svojoj želji.

ROG Strix MB X99 Gaming 3

Sadrži SupremeFX sa 115 dB SNR-om (signal-to-noise) i Sonic Radar II za visoku kvalitetu zvuka. GameFirst IV i Intel Ethernet pružaju glatki i tečni online gaming, dok Asusov novi SafeSlot ojačava PCIe slot za high-end grafičke kartice koje znaju biti velike i teške. Po pitanju konekcija također ne zaostaje u opcijama, dolazeći s jednim SATA Expressom, osam SATA 8Gbps, jedan U.2 i M.2 socket 3 s M Keyom. Prisutan je i jedan USB 3.1 Type-A i Type-C te osam USB 3.0 portova.

ROG Strix MB X99 Gaming 4

Također su najavljene i ASUS Signature X99-Deluxe II, X99-A II i X99-E matične ploče za X99 čipset. Podržavaju istu vrstu procesora i količinu memorije i frekvencije, osim X99-E koji ima 3200 MHz.

Za zvuk je zasužan drugi sustav, Crystal Sound 3. Imaju isti broj SATA Expressa i SATA-e kao i Strix. SafeSlot i Aura tehnologije prisutne su na svim modelima, dok OC socket nema jedino X99-E. Isti broj USB portova imaju X-99A II i Strix, dok X99-E nema jedino u toj kolekciji jedan Type-A port. X99-Deluxe II ima isti broj Type-C i USB 3.0 portova, s tim da je podebljan broj Type-A na tri slota. Za pitanje Wi-Fia ona ima i 3x3 dual band 2.4/5GHz Wi-Fi i 802.11 a/b/g/n/ac, dok Strix 2x2 dual-band 2.4/5GHz i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac s MU-MIMO podrškom. Druga dva nemaju podršku. Sve ploče podržavaju ThunderboltEX 3, certificiranu Intel Thuderbolt 3 karticu s brzinom do 40 Gbps.

Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti ovih matičnih ploča.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus najavio prvu matičnu ploču u ROG Strix liniji i tri ploče u Signature seriji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.