Novo kućište Cooler Mastera sadrži FreeForm modularni sustav

Novo kućište Cooler Mastera sadrži FreeForm modularni sustav

Maker 5 kućište predstavlja kompanijino treće kućište u MasterCase seriji modularnih kućišta.

Prethodne dvije verzije u MasterCase seriji izdane su prošle godine, a najavivši novo treće kućište, Maker 5, početkom ove godine na CES-u.

Njihovu MasterCase seriju odlikuje njihov Freeform modularni sustav, koji želi korisnicima dati široki izbor modularnosti i potpunu kontrolu nad vanjskim izgledom kućišta. Sustav omogućava izborne gornje covere, bočne pnele s akrilnim ili staklenim prozorom te prednjim panelom s vratima. Zahvaljujući sustavu Clip-and-click korisnik može razmjestiti ili vertikalno namjestiti drive kaveze.

CM Maker 5 1

Za pitanje hlađenja na prednjoj strani, podržano je do tri 140 mm ventilatora, dolazeći s jednim instaliranim LED Silencio ventilatorom. Stražnja strana ima jedan instalirani 140 mm ventilator, s mogućnošću još jednog od 120 mm. Još se može i na samom vrhu opcionalno staviti dva ventilatora od 120 ili 140 mm. Na jednostavan i lagan način moguće je ugraditi sustav vodenog hlađenja do 280 mm, i to putem prilagodljivog HDD kaveza koji je smješten na dnu.

CM Maker 5 2

U odnosu na MasterCase 5 i Pro, ovaj model ima dodatne opcije, dolazeći s boljim I/O panelom na kojem je četiri USB porta (jedan ima USB 3.0 Type-C konektor), tipkama za kontrolu LED-a i ventilatora, standardni power i ulazi za mikrofon i slušalice. S kućištem također dolazi i instalirana crvena LED traka, što će se svidjeti ljubiteljima vizualnog izgleda kućišta. Prednji panel i onaj na vrhu imaju magnete kojim se lakše postavljaju, a svojim materijalom doprinose i prigušenju buke.

CM Maker 5 3

Njegove specifikacije navode podršku za AT, microATX i mini-ITX matične ploče, grafičke kartice do 412 mm bez 3,5-inčnog HDD kaveza i 296 mm s HDD kavezom. Ukupno ima dva 5,25-inčna drive baya, pet 3,5-inčna baya i sedam ekspanzijskih slotova. CPU hladnjak je dopušten do 190 mm, dok je napajanje, koje se smješta na dnu, do 200 mm. Težina mu je 12,3 kg.

CM Maker 5 4

Maker 5 postao je dostupan za kupovinu, po preporučenoj cijeni od 220 dolara (oko 1.449 kn).

CM Maker 5 5

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novo kućište Cooler Mastera sadrži FreeForm modularni sustav - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.