Indijski startup Creo lansirao prvi mobitel, flagship Mark 1 s FUEL sustavom

Indijski startup Creo lansirao prvi mobitel, flagship Mark 1 s FUEL sustavom

Flagship Mark 1 smartfon startupa smještenog u Indiji ima snažne hardverske detalje, no fokus je stavljen na njegov softver.

Mark 1 dolazi s kompanijinim sustavom koji se bazira na Androidu, a zove se FUEL OS. U njemu se nalaze opcije kao što su Sense, univerzalni engine pretražilice, usluga glasovne pošte Echo i Retriever koji šalje email korisniku ukoliko otkrije da je druga SIM kartica ubačena, brzi odgovor itd.

CREO branding1

Kompanija se razlikuje i od drugih po svojoj zanimljivoj inicijativi novog mobitela svaki mjesec ("A New Phone Every Month"), gdje kompanija najavljuje ažuriranje svaki mjesec. Ažuriranja će biti bazirana na odgovoru zajednice i sadržavat će ono što korisnici žele, dajući im informacije o svim promjenama prije nego što se odluče za instalaciju ažuriranja.

CREO techspecs4

Što se tiče hardverskih detalja, s obzirom da je flagship, dolazi s mnogo jakih komponenti kao što je 5,5-inčni QHD ekran s Gorilla Glass 3 zaštitom i 534 ppi. Pogonjen je MediaTekovim Helio X10 procesorom (osmojezgreni procesor na 1,95 GHz) i 3GB RAM-a. Pohrana je 32 GB proširiva do 128 GB. Za pitanje fotografiranje stražnja kamera iznosi 21 MP Sony IMX230 senzor s opcijama za 4K video i 120fps slow-motion. Prednja kamera ima 8 MP i opcije za 3D Photos, Live Photo i Beautify.

CREO camera2

Baterija dolazi s kapacitetom od 3100 mAh. Mark 1 je trenutno lansiran za indijsko tržište, po cijeni od 300 američkih dolara (oko 1.963 kn). Uskoro će biti dostupan na njihovoj službenoj stranici.

CREO mark 1 slika

CREO mark 1 slika 2

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Indijski startup Creo lansirao prvi mobitel, flagship Mark 1 s FUEL sustavom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.