SilentiumPC lansirao Regnum RG1 kućište s fokusom na budžet

SilentiumPC lansirao Regnum RG1 kućište s fokusom na budžet


SilentiumPC je predstavio novo Regnum RG1 kućište crne boje, orijentirano na korisnike s ograničenim budžetom.

Krajem prošlog mjeseca kompanija je predstavila i tri nova CPU hladnjaka niske cijene, a sada dodatno proširuju svoju liniju proizvoda u niskom cjenovnom rangu s kućištem.

Radi se o kućištu dual-chamber internog dizajna koji bitno poboljšava cable managment i protok zraka, a njegov prostrani interijer omogućava odabir raznih komponenti, kao što su ATX i mATX matične ploče. Podržava grafičke kartice dužine do 380mm dok CPU hladnjake do dužine od 160mm. Kompatibilan je s napajanjima ATX standarda. Pruža podršku i za dva eksterna 5,25-inčna drive baya, te po dva za 3,5-inčne i 2,5-inčne interne drive bayove za slaganje željenih opcija za pohranu.

spc regnum rg1 5

Dolazi s ugrađenim 120 mm ventilatorom i filterima za prašinu, a ukupno se mogu instalirati šest 120 mm ventilatora. Što se tiče rješenja za vodeno hlađenje, Regnum RG1 je kompatibilan s pojedinačnim i dual radijatorima za all-in-one vodena rješenja.

spc regnum rg1 13 body 600

Njegova dva porta za USB 3.0, mikrofon i slušalice te tipka za uključivanje i resetiranje nalaze se na vrhu panela. Vanjski izgled je uobičajen za ovu klasu, minimalističkog i klasičnog dizajna, bez posebnih detalja, s prednjim panelom ravne plohe gdje je na samom dnu smješten kompanijin logo.

spc regnum rg1 features

Dimenzije mu iznose 430(H) x 447(L) x 208(W) mm, dok je težina 4,4 kg. Dostupan je po cijeni od 27,50 američkih dolara (oko 185 kn), što će se svidjeti korisnicima koji traže kućište s fokusom na prihvatljivu cijenu.

spc regnum rg1 10

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

SilentiumPC lansirao Regnum RG1 kućište s fokusom na budžet - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.