GDC 2016: VR i AR headset, Sulon Q, dolazi s "Wear and Play" dizajnom

GDC 2016: VR i AR headset, Sulon Q, dolazi s "Wear and Play" dizajnom

Kompanija je na GDC 2016 eventu predstavila Sulon Q, prvi svjetski i jedini all-in-one, "wear and play" headset za VR, AR i prostorno računalstvo.

Startup Sulon Technologies na ovogodišnjem GDC eventu pokazao je svoj VR i AR uređaj zvan Sulon Q, koji dolazi sa zanimljivim specifikacijama i mogućnostima.

Sulon Q Headset 01

Radi se o potpunom HMD-u koji nema ograničenja koja postavljaju kablovi, dolazeći s vlastitim računarskim sustavom. "Wear and play" dizajn podrazumijeva da se sve što je potrebno nalazi unutar uređaja, tako da je potrebno samo staviti headset i igrati.

Da bi stvar bila još zanimljivija, u njemu se nalazi AMD-ov FX-8800P procesor i R7 Radeon grafika s osam GPU jezgri. Izgleda da se AMD odlučio za ambiciozni potez, ulazeći na tržište VR i AR uređaja. Headset uključuje 2560 x 1440 OLED ekran i kut vidljivosti od 110 stupnjeva.
Za zvuk je zaslužna AstoundSound tehnologija koja procesuira zvuk, dok ugrađeni 3.5mm audio jack omogućava uključivanje slušalica.

Sulon Q Headset 06

Sulon Q headset sposoban je pokretati VR igre i aplikacije. Sposoban je i za augmentiranu realnost, a može i prepoznavati geste ruke putem dvije ugrađene kamere na prednjoj strani, bez potrebe za držanjem kontrolera ili VR rukavicama.

Posjeduje i prostornu jedinicu za procesuiranje koja mapira okružje u 3D-u u pravom vremenu, koristeći kamere na headsetu. Može pratiti i poziciju korisnikove glave bez potrebe za eksternim uređajima ili SteamVR-ovim Lighthouse sustavom za praćenje. Integrirana je i AMD-ova LiquidVR tehnologija kojom se osigurava glatko i responzivno VR i AR iskustvo.

Sulon Q Headset 13
Navodi se kako je lagane težine, ugodan i ergonomično oblikovan, ne navodeći njegove dimenzije ili težinu.

AMD i Sulon najavili su izlazak ovog headseta krajem proljeća. Sama cijena još nije objavljena.

Sulon Q Headset 12
Tržište VR i AR uređaja polako se sve više zaoštrava sa Sulon Q headsetom, parirajući tako Microsftovom HoloLensu (koji ima poveću cijenu) i Meti 2.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GDC 2016: VR i AR headset, Sulon Q, dolazi s

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.