Maingear izdao F131 stolno računalo i Nomad prijenosnik prilagođene za VR

Maingear izdao F131 stolno računalo i Nomad prijenosnik prilagođene za VR

Maingear ide u korak s tehnologijom, nudeći svoja ažurirana računala koja su spremna za VR okružje.

Dellove Alienware i Acerove Predator serije poznate su po svojim nabrijanim brand name računalima i prijenosnicima, no te tvrtke nisu jedine u tom sektoru. Američka kompanija Maingear poznata je po svojim iznimno snažnim računalima i prijenosnicima, kao što su RUSH i Alpha 34 AiO.

Sada predstavljaju ažuriranu ediciju F131 desktop računala i Nomad VR prijenosnika, sposobnih za pogoniti VR.

Maingear F131

F131 desktop računala mATX dizajna dolaze u novom brušenom aluminijskom kućištu s transparentnim staklenim bočnim panelom. Kao i njihovi prijašnji modeli, i ovo računalo može biti konfigurirano u raznim opcijama. F131 može imati Skylake ili Haswell-E procesore, koji se mogu i overclockati.

Maingear F131 3

Moguće je postavljanje dvije grafičke kartice do Titan X i R9 Fury X, također sposobne za overclocking. Što se tiče pohrane, postoji mjesta za šest SSD-ova, a DDR4 memoriju je moguće ugraditi do 64 GB.

Kako bi snažno računalo bilo adekvatno hlađeno, pobrinuo se ugrađeni Dual Flow VRTX sustav hlađenja, koji donosi hladni zrak s prednje i stražnje strane, a izvlači vrući kroz gornji dio. Moguće je odabrati i nekoliko rješenja vodenih hlađenja ili uzeti Maingearov sustav otvorene petlje.

Maingear F131 2

Nomad VR je 17-inčni prijenosnik koji se može konfigurirati s hardverom desktop razine, uključujući Intelov i7 6700K procesor i Nvdijinu GeForce GTX 980 grafiku. Podržava do 64 GB memorije, dva SSD-a od 512 GB, ili jedan od 1 TB, te dva hard diska od 1 TB.

Nomad VR

Opremljen je 1080p G-sync panelom, integriranim mikrofonom i web kamerom od 2 MP. Posjeduje programabilnu macro tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem i HD Foster Audio zvučnike.

Nomad VR 2

Dolazi s pet portova za USB 3.0, jednim HDMI 1.4b i USB 3.1 portom s Type-C konektorom i podrškom za Thunderbolt 3. Baterija ima kapcitet od 89 Wh, dok su dva zvučnika jačine od 2 W.

Nomad VR 3

Uz desktop računala i prijenosnik, kompanija je najavila i nove opcije za prilagođavanje svoje flagship serije desktop računala SuperStock. Nudi novu mogućnost koja se zove ElectroColor, koja koristi elektrokemijske procese kako bi aluminijsko kućište bilo otporno na koroziju i imalo što veću izdržljivost. Ponuđeno je šest opcija boja: crvena, siva, srebrna, zlatna, zelena i ljubičasta.

Početna cijena F131 desktop računala za Z170 verziju je 1.799 dolara (oko 12.439 kn) pa na više, ovisno o specifikacijama. Cijena za Superstock Z170 platformu je od 4.749 dolara (oko 32.837 kn) pa na više. Nomad VR ima početnu cijenu od 2.799 dolara (oko 19.534 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Maingear izdao F131 stolno računalo i Nomad prijenosnik prilagođene za VR - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.