Maingear izdao F131 stolno računalo i Nomad prijenosnik prilagođene za VR

Maingear izdao F131 stolno računalo i Nomad prijenosnik prilagođene za VR

Maingear ide u korak s tehnologijom, nudeći svoja ažurirana računala koja su spremna za VR okružje.

Dellove Alienware i Acerove Predator serije poznate su po svojim nabrijanim brand name računalima i prijenosnicima, no te tvrtke nisu jedine u tom sektoru. Američka kompanija Maingear poznata je po svojim iznimno snažnim računalima i prijenosnicima, kao što su RUSH i Alpha 34 AiO.

Sada predstavljaju ažuriranu ediciju F131 desktop računala i Nomad VR prijenosnika, sposobnih za pogoniti VR.

Maingear F131

F131 desktop računala mATX dizajna dolaze u novom brušenom aluminijskom kućištu s transparentnim staklenim bočnim panelom. Kao i njihovi prijašnji modeli, i ovo računalo može biti konfigurirano u raznim opcijama. F131 može imati Skylake ili Haswell-E procesore, koji se mogu i overclockati.

Maingear F131 3

Moguće je postavljanje dvije grafičke kartice do Titan X i R9 Fury X, također sposobne za overclocking. Što se tiče pohrane, postoji mjesta za šest SSD-ova, a DDR4 memoriju je moguće ugraditi do 64 GB.

Kako bi snažno računalo bilo adekvatno hlađeno, pobrinuo se ugrađeni Dual Flow VRTX sustav hlađenja, koji donosi hladni zrak s prednje i stražnje strane, a izvlači vrući kroz gornji dio. Moguće je odabrati i nekoliko rješenja vodenih hlađenja ili uzeti Maingearov sustav otvorene petlje.

Maingear F131 2

Nomad VR je 17-inčni prijenosnik koji se može konfigurirati s hardverom desktop razine, uključujući Intelov i7 6700K procesor i Nvdijinu GeForce GTX 980 grafiku. Podržava do 64 GB memorije, dva SSD-a od 512 GB, ili jedan od 1 TB, te dva hard diska od 1 TB.

Nomad VR

Opremljen je 1080p G-sync panelom, integriranim mikrofonom i web kamerom od 2 MP. Posjeduje programabilnu macro tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem i HD Foster Audio zvučnike.

Nomad VR 2

Dolazi s pet portova za USB 3.0, jednim HDMI 1.4b i USB 3.1 portom s Type-C konektorom i podrškom za Thunderbolt 3. Baterija ima kapcitet od 89 Wh, dok su dva zvučnika jačine od 2 W.

Nomad VR 3

Uz desktop računala i prijenosnik, kompanija je najavila i nove opcije za prilagođavanje svoje flagship serije desktop računala SuperStock. Nudi novu mogućnost koja se zove ElectroColor, koja koristi elektrokemijske procese kako bi aluminijsko kućište bilo otporno na koroziju i imalo što veću izdržljivost. Ponuđeno je šest opcija boja: crvena, siva, srebrna, zlatna, zelena i ljubičasta.

Početna cijena F131 desktop računala za Z170 verziju je 1.799 dolara (oko 12.439 kn) pa na više, ovisno o specifikacijama. Cijena za Superstock Z170 platformu je od 4.749 dolara (oko 32.837 kn) pa na više. Nomad VR ima početnu cijenu od 2.799 dolara (oko 19.534 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Maingear izdao F131 stolno računalo i Nomad prijenosnik prilagođene za VR - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.