MWC 2016: Alcatel predstavio Idol4 i Idol4 S smartfone, VR uređaj i Plus prijenosnik

MWC 2016: Alcatel predstavio Idol4 i Idol4 S smartfone, VR uređaj i Plus prijenosnik

6,9 mm je debljina Alcatela Idol4 koji je u dvije verzije predstavljen u Barceloni, a velika novost su i VR naočale.

Alcatel Idol4 i Idol4S su izrađeni od aluminija na boku, straga je staklo, a kao kod prethodnika Idol3 moguće ih je okrenuti kako god želite te se tako i prikaz slike na ekranu prilagođava. Isto tako, nije bitno kako okrenete telefone kad imate dolazni poziv jer oba modela Idol4 imaju stereo zvučnike pa pri javljanju na telefon ne morate misliti na orijentaciju i položaj telefona u ruci.

Novi Idoli izgledaju poput današnjih flagshipova, imaju premium izgled, dobru ergonomiju i skliski su u ruci poput svih današnjih pametnih telefona. Nema oznake OneTouch, koja odlazi u povijest nakon više od 18 godina.

Oba Android modela imaju ugrađen jak hardver, s tim da je S verzija ipak jača i spremna za sučeljavanje s najjačima na tržištu jer ima 5,5-inčni ekran rezolucije 1440 x 2560 (534 ppi), nešto jači čipset Snapdragon 653 te 3 GB RAM-a.

S druge strane je Idol4 koji uz 2 GB radne memorije dolazi u verziji i s 3 GB, s tim da se nudi u internoj verziji memorije sa 16 GB (Idol4S s 32 GB). Ekran Idola 4 je 5,2-inčni u fullHD rezoluciji, IPS tehnologije dok je AMOLED zastupljen na jačem Idolu.

Modeli se još razlikuju i u kamerama - Idol 4 ima 13/8 megapiksela, a Idol 4S 16/8 megapiksela. Uz stražnju s dual LED bljeskalicom dolazi i prednja bljeskalica za osvjetljavanje lica pri selfie fotkama. Pri selfiranju je moguće pogledati samog sebe iz različitih kutova. Stražnja kamera nudi i Pro način rada pa je moguće i ručno podešavanje parametara kao što su ISO osjetljivost, otvor blende itd.

Zvučnici su stereo, snage čak 3,6 W što je dva puta jače nego na prethodnom Alcatelu Idol3. Boom tipka na boku s (prometnim) znakom upozorenja će dodatno pojačati glazbeni doživljaj uz veću glasnoću, ali i pokrenuti kameru iz stanja čekanja dvostrukim pritiskom.
Zanimljiv je feature u kojem je dovoljno pritisnuti Book key i zadržati ju, a fotoaparat će okinuti 10 fotki.

Još je zanimljivije mijenjanje pozadine ekrana pritiskom na tipku jer se u tom trenutku iz aplikcije vremenska prognoza povlači informacija te se na ekranu prikazuje fotka sa suncem, oblacima, kišom itd. Tipka se nalazi na mjestu na kojem inače pronalazimo tipku za paljenje dok je power on/off tipka smještena na lijevoj strani kućišta. Ipak, prava stvar su JBL slušalice i JBL sustav u telefonu dostupni uz Alcatel Idol4.

alcatel Idol 4 i S4 2

4 boje metala na boku telefona su dostupne - zlatna, rose zlatna, siva i srebrna.

Velika novost je svakako Alcatelov VR koji se besplatno dobije uz Idol 4S. Na VR-u se mogu gledati razni sadržaji (igre, video, fotke, razni VR servisi), nudi se potpuno 360 iskustvo. Omogućen je i svojevrsni odabir očima - okretanjem glave korisnik se kreće po raznim izbornicima, a zatim putem fizičkih tipki na samom VR-u potvrdi željenu funkciju naočala. VR je ugodan za korištenje i ne djeluje nimalo zamoran niti nakon dužeg vremena korištenja.

Uz Alcatel Idol4 S na poklon dobivate VR naocale VIDIClanakNaslovna

279 - 449 eura je cijena VR naočala u slobodnoj prodaji.

Prodaja Idola 4 kreće u travnju i nastavlja se dalje, ovisno o zemlji.

Alcatel Plus 10" 4G je Windows 10 laptop s odvajanjem tipkovnice od ekrana dijagonale 10 inča (1280x800 ekran). Postojat će i WiFi verzija. Uključen je Office365, tipkovnica je 4G, a može biti hotspot za 15 korisnika. Tipkovnica ima microUSB i microHDMI te standardni USB pa se na nju mogu spojiti miš i monitor. 5830 mAh je kapacitet baterije smještene u sam tablet, a tipkovnica ima dodatnih cca 2800 mAh.

Našu recenziju njihovog Idol Alpha mobitela možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2016: Alcatel predstavio Idol4 i Idol4 S smartfone, VR uređaj i Plus prijenosnik - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.