MWC 2016: Huawei predstavio hibridni tablet/laptop MateBook

MWC 2016: Huawei predstavio hibridni tablet/laptop MateBook

Huawei je na MWC-u u Barceloni predstavio MateBook, tablet/laptop s Windows 10.

S MateBook uređajem Huawei cilja na poslovne korisnike, vrlo je modernog dizajna izrađen u potpunosti od aluminija, s dijamantnim završetkom. Izrada je vrhunska, djeluje vrlo premium i ugodno u ruci. To je 2-u-1 notebook i tablet debljine 6,9 mm. Dolazi u dvije boje dok je tipkovnica sa zaštitnim kućištem dostupna u četiri boje.12-inčni ekran u rezoluciji 2160x1440 piksela ima 1440 Nits brightness, a tehnologija ekrana je IPS LCD. Ekran pokriva 84% prednje povrsine, a tablet ima masu 640 grama.

Huawei MateBook 3

4430 mAh litij baterija dolazi s power saving modom kojim se optimizira potrošnja LCD displaya te je moguće koristiti bateriju bez punjenja do 10 sati. Ima USB type C i microUSB pa je preko njega moguće puniti sve Android telefone. Hladi se preko 8-layerske strukture izrade tako da je u prosjeku temperatura kućišta niža za 2,8 stupnjeva nego u smartphoneovima. Ugrađen je Intelov Core m procesor šeste generacije (dual core u verzijama m3, m5, m7 koji idu s taktom do 3,1 GHz). Dolazi s Windowsima 10 u Home i Professional verzijama.

MatePen olovka podržava 2048 nivoa pritiska na ekran pa je moguće crtati kao da u ruci imamo pravu olovku, to je doslovce pravi crtaći alat u ruci s različitim mogućnostima uređivanja fotki, rada na prezentacijama itd. Ima na sebi laser pointer te dva gumba kako bi se preko njih mogla vrtjeti prezentacija i prebacivati na sljedeći slajd. MatePen se puni sat vremena, a baterija mu traje do mjesec dana.

MWC 2016 Huawei MateBook

Na boku tableta se nalazi čitač otiska prsta koji je dovoljno samo dotaknuti, bez pritiska na neku tipku, bez šifre za pokretanje tableta, a različitim prstima je moguće dodijeliti razne funkcije. Ima na sebi stereo zvučnike.

Huawei MateBook dolazi u verzijama s 4 i 8 GB radne memorije, a početna verzija s m3 procesorom i 128 GB memorije u Europi će koštati 799 eura (oko 6.076 kn). Memorijski kapaciteti SSD-a su 128 GB, 256 i 512 GB. U prodaju Huawei MateBook stiže kroz nekoliko mjeseci.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2016: Huawei predstavio hibridni tablet/laptop MateBook - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.