Epson predstavio najlakše pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

Epson predstavio najlakše pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300

Tvrtka Epson danas je predstavila treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio.

Model Moverio BT-300 će biti dostupan na tržištu od listopada 2016., uz vrhunski OLED (organic light emitting diode) digitalni zaslon vlastite proizvodnje, baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine.

Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi realan optički prozirni sloj te bolju izvedbu, što je neophodno kako poslovnim korisnicima tako i za nove mogućnosti aplikacija za potrošače.

epson moverio BT 2

Model BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1, što znači da uz veću snagu može iscrtavati 3D sadržaj, a uz to je autonoman do šest sati. Uređaj „vidi“ i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru, te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

Epson Moverio BT-300 biti će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura (oko 6.069 kn).

epson moverio BT 3

Asortiman Moverio ušao je u uži izbor u trima kategorijama nagrade Global Mobile Awards 2016. Nagrade će biti dodijeljene tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni. Kategorije u kojima je Epson u užem izboru su: Best Wearable Mobile Technology (nosiva mobilna tehnologija), Best Use of Mobile for Retail, Brands & Commerce (uporaba u maloprodaji)i Best Use of Mobile for Accessibility & Inclusion (pristupačnost i uključivost).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Epson predstavio najlakše pametne naočale na OLED tehnologiji - Moverio BT-300 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.