Asusova Sabertooth Z170 S matična ploča dolazi s arktičkim dizajnom

Asusova Sabertooth Z170 S matična ploča dolazi s arktičkim dizajnom

Nakon što je Asus prvi put predstavio Sabertooth Z170 S ploču na ovogodišnjem CES-u, sada ona i službeno izlazi.

U vrlo kratkom roku ASUS je predstavio nove matične ploče za razne čipsete, među kojima su 970 Pro Gaming/Aura i tri mini-ITX ploče za B150I čipset.  

Sabertooth Z170 S matična ploča vrlo je slična kompanijinom prošlogodišnjem high-end modelu Sabertooth Z170 Mark 1 u specifikacijama. Razlika između njih leži u orginalnom zimsko-snježnom izgledu i manjku nekih naprednih opcija hlađenja. Specifikacijama i izgledom cilja na gamere, podržavajući multi-GPU konfiguracije u quad formatu od Nvidije ili AMD-a.

Sabertooth Z170 S

Ova ATX ploča podržava Intelov Z170 čipset i njihove procesore šeste generacije i7, i5, i3, Pentium i Celeron procesore. Maksimalno može putem četiri DIMM slota primiti do 64 GB dual-channel DDR4-2400/2133 memorije. Bijela ploča sadrži i Q-LED indikatore za pet dijelova ploče, koji korisniku pokazuju stanje i moguće upozorenje.

Što se tiče pohrane, ima dva SATA Express porta, jedan M.2 port i šest portova za SATA 6 Gb/s s podrškom za RAID 0, 1, 5, 10. Od video portova ima po jedan za DisplayPort i HDMI; dok ekspanzijskih slotova ima dva PCI-e 3.0/2.0 x16 (x16 ili dual x8), jedan PCI-e 3.0/2.0 x16 (x4) i tri PCI-e 3.0/2.0 za x1.

Dolazi s high-end Realtekovim ALC1150 osmokanalnim HD audio kodekom i standardnim elektrolitičkim kondenzatorima za dobru kvalitetu zvuka. Audio podsustav je kao i kod drugih modernih ploča odvojen od ostalih komponenta, čime se smanjuje interferencija i omogućava viši SNR (Signal-to-noise omjer), koji uspoređuje razinu željenog signala s razinom pozadinske buke.

Za razliku od spomenutog prethodnika s kojim je sličan, ima jače i naprednije opcije hlađenja (kao što su mogućnost ugradnje malog 40mm ventilatora, Thermal Radar 2 program itd.), dolazeći tako s dual NIC-ovima (kontroler za mrežno sučelje) i Intelovim i219V gigabit LAN-om. Zahvaljujući svojoj PRO Clock tehnologiji, može se overclockati bazni takt za 400 MHz, navodi službena stranica. Zajedno s Asusovim TPU (Turbo procesor jedinica) može se povećati napon i kontrola overclockinga.

Sabertooth Z170 S 2

Ugrađeni TUF ICe procesor nadzire rad temperaturu senzora i brzinu ventilatora za što bolje hlađenje, bez obzira na manualno ili automatsko prilagođavanje s jednim klikom optimizacije putem Thermal Radar 2 i TUF Detective 2. 

radar thermal 2

thermal radar 2 1

Thermal Radar 2

 

Thermal Radar 2 ima 11 konektora ventilatora, što je najveći broj u industriji , te zahvaljujući višestrukim ugrađenim senzorima omogućava korisniku nadziranje ključnih komponenti u realnom vremenu, gdje ih može namještati manualno ili putem jednog klika.

U suradnji s TUF "Detektivom" 2  može bežičnim putem kontrolirati ventilator preko mobitela ili tableta. 

Tuf detective 2

TUF Detective 2

 

TUF LANguard i ESD Guards 2 štite ploču od udara munje, statičkog elektriciteta,  elektrostatičkog pražnjenja i prevelikog napona. S jednim USB 3.1 Type-A i reverzibilnim USB 3.1 Type-C portom podržava transfer podataka do 10Gbit/s, a to još dodatno podiže i kompanijina USB 3.1 Boost tehnologija. Garancija mu iznosi pet godina.

Matična ploča postala je dostupna za kupnju po cijeni od 219 američkih dolara (oko 1.501 kn).

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asusova Sabertooth Z170 S matična ploča dolazi s arktičkim dizajnom - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.