EliteBook Folio

HP predstavio svoje najtanje i najlakše prijenosno računalo, EliteBook Folio

HP je danas predstavio EliteBook Folio, svoje najtanje i najlakše prijenosno računala kojeg je ikad napravio. Tanji je za 21 posto i do 15 posto lakši od EliteBooka 1020.

Tanak je 12,4 mm, što predstavlja njihovo najtanje prijenosno računalo za poslovnu klasu, tanje od AA baterije i težine manje od 1 kg.

EliteBook Folio je prijenosno računalo dijagonalne duljine 12,5 inča, izrađen s poliranim aluminijskim kućištem dijamantnog reza te ultratankim dizajnom koji osigurava čvrstoću i trajnost. 

Folio sadrži posebnu zglobnicu od 180 stupnjeva, koja omogućava uređaju da se potpuno potpuno izravna, pružajući korisnicima veću fleksibilnost i sposobnost jednostavnijeg dijeljenja dokumenata i suradnje s drugima. Uređaj se prodaje i s kompanijinom tipkovnicom, Windows 10 ClickPadom te dvama USB-C priključcima koji imaju Thunderbolt 3 za brz prijenos podataka i za 4K zaslone. Korisnici mogu izostaviti hardverski ključ neobveznim HP USB-C Travel Dockom.

EliteBook Folio ima zaslon sa staklom do samih rubova kao i verziju sa zaslonom Ultra HD (UHD) 4K, te gustoću piksela od 352 piksela po inču. UHD ploča omogućava 95 % Adobe RGB raspon boja za što živopisnije fotografije te uključuje Windows 10 Pro i procesor Intel Core M vPro. U službenom priopćenju navodi se do 10 sati trajanja baterije.

EBFolio Gallery Zoom1 1

HP je na razvoju uređaja EliteBook Folio blisko surađivao s timom ljudi koji razvija uslugu Skype for Business kako bi izradili prvo prijenosno računalo čija je glavna svrha suradnja. Kvaliteta zvukovnih komponenti i značaj inženjerskog rada na zvuku pomogli su u postizanju povećanja glasnoće za 40 % u usporedbi s prethodnim HP-ovim uređajima.

Mijenjanje prozora za završetak ili stišavanja poziva više nije problem zahvaljujući kolaboracijskim tipkama na tipkovnici koje su stvorene za lakše upravljanje pozivima, dok tipka za kalendar omogućava brzi prijelaz na kalendar Skype for Business umjesto pretrage po radnoj površini.

Punoj postavi radnih površina, prijenosnih računala i tek predstavljenog Elite x2, HP danas pridružuje najtanje prijenosno računalo poslovne klase na svijetu od 14 inča HP EliteBook 1040 G3 i novi HP EliteBook 800 G3 serije, sljedeći naraštaj najprodavanijih HP prijenosnih računala poslovne klase. Za postizanje tankog i jedinstvenog stila, EliteBook 1040 upotrebljava isti dizajn aluminijskog tijela dijamantnog reza kao i novi EliteBook Folio. EliteBook 800 dolazi s novim srebrnim kućištem od magnezija i aluminija za tanji, lakši i izdržljiviji dizajn.

EB1040 Bellagio Gallery Zoom1

EliteBook 1040 G3

 

Serije EliteBook 1040 i EliteBook 800 nude program Windows 10 Pro, 6. naraštaj procesora Intel Core vPro, PCIe Gen3 SSD i memoriju DDR4. Svi uređaji dolaze uz Audio tvrtke Bang & Olufsen, HP-ov softver Noise Reduction i Clear Sound Amp. Serija EliteBook 800 dostupna je u veličinama 12,5 inča, 14 inča ili 15,6 inča u dijagonali zaslona HD, FHD, QHD ili UHD. EliteBook 1040 nudi izbor zaslona FHD ili QHD.
Za korisnike kojima je potrebna dodatna snaga, kompanija je predstavila i novi neobvezni HP Notebook Power Bank za serije HP Pro i Elite, koji puni HP prijenosno računalo i dodatna dva mobilna uređaja istodobno, poput smartphonea ili tableta.

Za sigurnost je zadužen ugrađen HP Client Security sofver, unaprijeđena razina zaštite BIOS-a uz program HP Sure Start with Dynamic Protection te neobvezni čitač otisaka.

HP EliteBook Folio će biti dostupan u ožujku u Hrvatskoj s početnom cijenom od 9.000 kn. 

HP EliteBook 1040 G3 i 800 G3 trebali bi biti dostupni u veljači, s početnom cijenom od 8.500 kn za 1040 G3 verziju. Model 800 G3 će iznositi 8.000 kn. Notebook Power Bank trebao bi biti također dostupan u veljači po cijeni od 999 kn.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP predstavio svoje najtanje i najlakše prijenosno računalo, EliteBook Folio - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.