Nvidijin Shield tablet K1 ponovno na tržištu, s nižom cijenom - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nvidijin Shield tablet K1 ponovno na tržištu, s nižom cijenom

Nvidijin Shield tablet K1 ponovno na tržištu, s nižom cijenom

Na zahtjev fanova Nvidia je objavila kako vraća svoj tablet za gaming, K1, natrag na tržište.

Ovog puta su mi još i snizili cijenu, što će dodatno privući nove korinsike. Prošla verzija koštala je oko 299 američkih dolara (oko 2.114 kn), dok će "ponovljena" verzija doći 200 dolara (oko 1.414 kn).

Sam hardver se nije mijenjao, no softverska strana je. Tako je nadodana podrška za GeForce NOW cloud gaming, koji pruža preko 60-ak računalnih igara. Kupnjom ovog tableta korisnik će dobiti ovaj servis tri mjeseca besplatno.

Hardverski detalji Shield Tableta K1 su 2.2 GHz quad-core procesor, 2 GB RAM-a i Tegra K1 Kepler GPU.

Posjeduje 8-inčni multi-touch IPS ekran, rezolucije od 1920 x 1200 i dualne prednje zvučnike. Pohrana mu je 16 GB, a ima i podršku za microSD karticu do 128 GB te wireless povezivost, Bluetooth 4.0. Li-Ion baterija ima kapacitet od 19.75 Watta, te teži 390 grama.

Radi na Android Lollipop sustavu, vrteći bez problema Android igre. Uz najavu ovog tableta najavili su i dvije nove igre za tablet, Need for Speed No Limits i Real Boxing 2. Uskoro dolazi i Android 6.0, a kompanija je najavila kako će doći i na tablet u narednim mjesecima, čime će biti jedan od prvih tableta s novim Googleovim operativnim sustavom, navodi službeni blog Nvidije.

shield tablet k1 built for gamers

Na sljedećoj slici može vidjeti i rezultate testiranja njihovog tableta s konkurentima.

STK1 chart

Osim gaming tableta, koji je dostupan za područje Amerike i Kanade i pojedinih europskih država za 200 dolara tj. oko 1.414 kn, moguće je nabaviti i dodatnu opremu kao što je SHIELD kontroler za 60 dolara (oko 424 kn), cover za 40 dolara (oko 282 kn), SHIELD DirectStylus 2 za 20 dolara (oko 141 kn) i punjač s internacionalnom kompatibilnošću za 30 dolara (oko 212 kn).

Našu recenziju Shieldovog streaminga može pogledati u sljedećem videoisječku.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidijin Shield tablet K1 ponovno na tržištu, s nižom cijenom - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.