Asus objavio dostupnost ROG Maximus VIII Extreme matične ploče

Asus objavio dostupnost ROG Maximus VIII Extreme matične ploče

Iako je ova flagship Z170 matična ploča najavljena prije manje od tjedan dana, od jučer je tek kompanija službeno objavila i specifikacije.

Asus je objavio kako njihova ploča sadrži Extreme Engine DIGI+ regulatorne module voltaže (za pružanje stabilne struje). Što se tiče overclockanje memorije, uključen je T-Topology princip dizajna. Podržava memoriju do 64 GB, Intelov HD grafički procesor i podršku za quad-GPU od Nvidije i AMD-a.
Asus Pro Clock tehnologija je base-clock generator za Skylake procesore koja omogućava overclockanje frekvencije baznog takta preko 400 MHz.
Sadrži i OC Panel II uređaj, pomoću kojeg je moguće pratiti razne detalje kao što je brzina baznog takta, temperaturu CPU-a, brzinu ventilatora itd. Dvije nove opcije su i Safe Boot i ReTry koje pomažu u testiranju konfiguracije i dijagnozi problema.

Max VII Extreme Asus oc panelDolazi sa softverom Ai Suite koji pomaže u podešavanja svih aspekata sustava, i to u real-time vremenu (overclocking, ušteda energije itd.).
Što se tiče audio tehnologije, implementirana je SupremeFX 2015 audio tehnologija u koju je uključen Sonic SenseAMP (automatska detekcija headseta i optimiziranje).
Sučelja koja ima su Thunderbold 3, USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) Type-A i Type-C ports, SATA Express, M.2 (X4) i U.2. Od kontrolera su prisutni Intel Gigabit Ethernet s Asus LANGuard ESD-om, navodi službena stranica.
Posjeduje i višestruke LED osvijetljene zone koje se mogu mijenjati po zahtjevu korisnika.

Dostupan je za kupovinu, po očekivano visokoj cijeni, od 499 američkih dolara (oko 3323 kn).
U aktualnom broju Vidija imamo temu o Skylake Intelovoj platformi i usporedni test Z170 matičnih ploča, gdje smo ocijenili najbolju i najisplativiju ploču.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus objavio dostupnost ROG Maximus VIII Extreme matične ploče - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.