Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu - 3.0 out of 5 based on 5 votes
Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu

Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu

Svestrani proizvođač Samsung u suradnji sa Foxom odlučio je napraviti prvi 4K Blu-ray player na svijetu. Projekt je predstavljen na ovogodišnjem IFA sajmu.

Sam player podržavat će mnoge najnovije opcije kao H.265/HEVC codec, 10-bitnu boju, 4K movie playback te HDMI 2.0a i HDR. Prdsjednik Fox Home Entertainmenta Mike Dunn je na pozornici rekao: "Kad su moje kolege u Foxu i ja vidjeli usporedbu Ultra HD-a s HDR-om (High dynamic range) vs. HD, to nas je podsjetilo na razlike između standardne i visoke razlučivosti. Ovo je veliki skok naprijed za potrošača."
10-bitni televizori tek dolaze na tržište, a čak ni sami proizvođači televizora ponekad ne vide razliku između 8-bitne i 10-bitne podrške, navodi ExtremeTech. Dobra vijest, za one rijetke koji imaju 4K televizor, je da će i 8-bitni panel imati koristi od novog 10-bitnog formata, lagano povećavajući kvalitetu prikaza. Među prvim najavljenim filmovima na 4K Blu-ray disku bit će: Life of Pi, Fantastic Four, Kingsman: The Secret Service, Exodus: Gods and Kings, X-Men: Days of Future Past. Procijenjuje se da će u Americi doći početkom sljedeće godine dok sama cijena nije još službeno objavljena.

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.