IFA 2024: Samsung predstavio još povezaniji svijet za sve uz moć svojih AI proizvoda

IFA 2024: Samsung predstavio još povezaniji svijet za sve uz moć svojih AI proizvoda

Samsung je na sajmu IFA u Berlinu nastavio predstavljati svoj program „AI for All”, kojim pokušava donijeti AI mogućnosti što većem broju ljudi. 

Proširujući viziju „AI for All“, na konferenciji za novinare predstavljena su poglavlja „AI Meets The World“ i „AI Meets You“, gdje su govornici iz cijele kompanije i partnerskih tvrtki pokazali ključnu ulogu koju AI ima u poboljšanju kvalitete života korisnika, opremajući ih alatima koje mogu koristiti kako bi obogatili svoj život.

 

"AI for All"

Samsung „AI for All“ vizija obuhvaća širok spektar njegovih proizvoda pojačanih AI tehnologijom, od mobilnih uređaja, kućanskih uređaja do sustava za kućnu zabavu. Do kraja 2024. godine, Samsung očekuje kako će 200 milijuna Galaxy uređaja s AI tehnologijom biti u rukama korisnika. 

Ključan dio toga je širenje SmartThings ekosustava, koji povezuje preko 500 milijuna uređaja, omogućujući besprijekornu daljinsku kontrolu svih Samsung uređaja s AI tehnologijom, od uključivanja i isključivanja grijanja, upravljanja svim uređajima kod kuće ili na daljinu, do upravljanja Samsung televizorima.

Međutim, valja napomenuti da samo 15 % potrošača izjavilo je da u potpunosti razumije kako se AI može koristiti u njihovim svakodnevnim životima, dok 66 % njih traži načine kako stvoriti više vremena za sebe. 

IFA_2024_Stephanie_Chosen_Samsung.JPG

Nakon IFA sajma, najnovija nadogradnja operativnog sustava, One UI 6.1.1, omogućit će da AI značajke s Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 pametnih telefona, poput Live Translate i Circle to Search, budu dostupne na Galaxy S24 seriji, Z Fold5 i Flip5.

Nadogradnja One UI 6.1.1 također će uključivati potpuno nove aplikacije koje donose više mogućnosti za kreativnost i povezivanje. Tu je, između ostalog, Sketch to Image, koji omogućuje korisnicima vizualizaciju ideja putem slika generiranih iz jednostavnog crteža, i Portrait Studio, koji potiče kreativnost pomažući korisnicima da kreiraju personaliziraniji avatar za korištenje na mreži.

 

"AI Meets You"

The Premiere 9 i The Premiere 7 projektori donose naprednu lasersku tehnologiju u kućnu zabavu, pružajući iznimnu 4K rezoluciju i uranjajući zvuk na zaslonima do 130 inča.

Sadrže AI tehnologiju, uključujući Upscaling, koji poboljšava sadržaj do 4K kvalitete, i Vision Booster, koji prilagođava svjetlinu i kontrast za optimalno gledanje u različitim uvjetima osvjetljenja. Dizajnirani za transformaciju životnih prostora u vrhunska kućna kina, ovi projektori nude nadmoćno iskustvo gledanja s najsuvremenijom tehnologijom.

Na IFA sajmu također su predstavljene najnovije inovacije u Samsung televizorima. Od 2015. godine, Tizen OS pokreće stotine milijuna pametnih televizora.

IFA_2024_Katharina_Mayer_Samsung_2.JPG

2024 Samsung AI televizori dobit će sedam godina zajamčene nadogradnje Tizen OS-a s obzirom na specifikaciju hardvera. Ovo će osigurati korisnicima da nastave uživati u najnovijim inovacijama i poboljšanoj povezanosti na svim svojim Samsung uređajima.

Samsung Neo QLED 8K AI zasloni pružaju unaprjeđeno iskustvo gledanja zahvaljujući ugrađenim NQ 8 AI Gen 3 procesorima koji sadrže 512 neuronskih mreža — osam puta više nego prije — i, u kombinaciji s moćnom AI tehnologijom, nude prilagođeno, visokokvalitetno iskustvo zvuka i slike. Ova tehnologija poboljšava sadržaj na zaslonu kako bi pružila najoštriju sliku do sada.

 

„AI Meets World“ 

Unutar svojih uređaja, Samsung i dalje daje prioritet energetskoj učinkovitosti i strastven je u korištenju AI-a kako bi to omogućio. Bilo da se radi o AI-u unutar uređaja poput hladnjaka i perilica rublja ili o korištenju AI-a za otključavanje potencijala SmartThings ekosustava kako bi uštedili više energije.

Samsung AI Hybrid hladnjaci razvijeni su s naglaskom na uštedu energije. Kombiniranjem dva izvora energije, kompresora i Peltierove tehnologije hlađenja, hladnjak inteligentno reagira kada se koristi više energije nego uobičajeno.

Na primjer, ako su vrata hladnjaka ostavljena otvorena duže vrijeme, Peltierova tehnologija djeluje kao dodatni izvor hlađenja kako bi poboljšala ukupnu energetsku učinkovitost.

IFA_2024_Deborah_Honig_Samsung.JPG

AI Energy Mode u SmartThings Energy može uštedjeti do 70 % energetske potrošnje za perilice rublja. Također, uz SmartThings Away Mode, korisnici ne moraju brinuti o tome jesu li zaboravili isključiti svjetla ili televizor kada izađu iz kuće. Senzori u različitim uređajima prepoznaju kada nema nikoga u prostoriji i automatski isključuju sustave kako bi uštedjeli energiju.

Bespoke AI kućanski uređaji također mogu uštedjeti energiju putem Optimal Scheduling i Optimal Charging značajki. Ove funkcije odgađaju početak ciklusa pranja i punjenja do perioda u danu kada je potrošnja električne energije povoljnija, dodatno smanjujući troškove energije korištenjem pametnih tarifa.



[1] Pojedinosti o podržanim modelima i značajkama još se moraju odrediti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.