Samsung kaže da radi na novim značajkama za Bixby

Samsung kaže da radi na novim značajkama za Bixby

Izgleda da Bixby još nije mrtav. Izvršni direktor tvrtke Samsung izjavio je za CNBC da tvrtka "naporno radi" kako bi opremila svoj glasovni asistent AI značajkama, sugerirajući da tvrtka vidi alate kao što je Gemini kao konkurenciju, a ne kao zamjenu.

Dobro je to znati, jer su neki već počeli sumnjati. Ranije ove godine, dok je Samsung najavljivao hrpu novih generativnih AI značajki za svoje flagship telefone, njegov glasovni asistent rijetko je spominjan. Samsung i Google također su se veličali time što Galaxy S24 telefoni koriste Gemini Nano - Googleov AI model na uređaju. Nije bilo nezamislivo vidjeti kako Samsung zamjenjuje Bixbyja Googleovim asistentom pokretanim Geminijem, ali izgleda da to nije plan.

Izvršni potpredsjednik Samsunga za mobilne uređaje, Won-joon Choi, rekao je za CNBC: "Vjerujem da moramo redefinirati ulogu Bixbyja, tako da Bixby može biti opremljen generativnom AI", dodajući da će trebati biti "pametniji" i sposobniji za prirodniji razgovor. Trenutačno, Samsung nije jedina tehnološka tvrtka koja se trudi uključiti AI u svoj glasovni asistent - očekuje se da će Apple najaviti AI-ificirani Siri na ovogodišnjem WWDC-u.

U međuvremenu, AI značajke Galaxyja S24 stigle su na prošlogodišnje telefone putem ažuriranja One UI 6.1. Galaxy AI, kako se cijeli paket naziva, a koji je besplatan. Ako Samsung planira naplatiti svoje AI značajke u budućnosti, morat će ponuditi puno više nego što je trenutno sposoban. Bez obzira kako ta vizija izgledala, Bixby se čini dijelom nje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung kaže da radi na novim značajkama za Bixby - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.