Google najavio nove AI alate za snažniju online sigurnost

Google najavio nove AI alate za snažniju online sigurnost

Google je najavio inicijativu koja pruža alate umjetne inteligencije i ulaganja kako bi ojačao online sigurnost, budući da se nova tehnologija sve više koristi kako bi se štitila od cyber-kriminala, ali i za njegovo provođenje.

Google će predstaviti novi open-source alat potpomognut AI tehnologijom koji koristi identifikaciju vrste datoteka kako bi pomogao u otkrivanju zlonamjernog softvera, priopćila je tvrtka u priopćenju u petak. Alat, koji već koristi zaštiti proizvoda poput Gmaila i Google Drivea, bit će besplatno dostupan.

Tvrtka će također objaviti bijelu knjigu u petak na Konferenciji o sigurnosti u njemačkom gradu Münchenu, u kojoj će detaljno opisati kako koristi AI za cyber obranu i predložiti politički plan koji poziva na napredna istraživanja u području umjetne inteligencije i smjernice za autonomne cyber obrane.

"Naša inicijativa za AI cyber obranu mijenja 'dilemu branioca', gdje branioci moraju biti ispravni cijelo vrijeme, dok napadači moraju biti ispravni samo jednom", rekao je Kent Walker, predsjednik globalnih poslova u Alphabetu, u priopćenju. "Da bismo održali taj zamah, potrebne su nam politike koje smanjuju rizike i koriste prilike koje pruža AI."

Google je također objavio dodatna ulaganja u istraživačke grantove i partnerstva kako bi unaprijedio istraživačke inicijative u području kibernetičke sigurnosti koristeći AI, te proširenje seminara o kibernetičkoj sigurnosti, uključujući module usmjerene na AI.

Hakeri također integriraju AI u svoje kibernetičke operacije. Državne kriminalne skupine koriste velike jezične modele poput ChatGPT-a tvrtke OpenAI kako bi poboljšale svoje strategije i rješavale tehničke probleme, prema izvješću tvrtke Microsoft objavljenom ovog tjedna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google najavio nove AI alate za snažniju online sigurnost - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.