Nova značajka iPhonea upozorava na neželjenu golotinju

Nova značajka iPhonea upozorava na neželjenu golotinju

Apple je najavio niz novih značajki iPhonea na ovogodišnjem WWDC keynoteu, poput glasovnih poruka na FaceTimeu i javljanja prijateljima te obitelji da ste sigurno stigli doma.

No, iOS 17 donosi još mnogo novih dodataka izvan onoga što je najavljeno na pozornici. Uz nekoliko drugih sigurnosnih značajki, Apple predstavlja upozorenje na osjetljiv sadržaj, što omogućuje odraslim korisnicima da znaju da su primili fotografiju ili video koji možda ne žele vidjeti.

Apple-WWDC23-iOS-17-Privacy-230605.jpg

Na slici koju je Apple podijelio na svom blogu, ova značajka izgleda specifično dizajnirana za golotinju na fotografijama i videima. Ako primite golu sliku, skočni prozor će se pojaviti i pitati želite li vidjeti taj osjetljivi sadržaj. Kada se primi neželjena gola slika, ovo bi moglo pomoći korisnicima da izbjegnu vidjeti nešto na što nisu dali pristanak.

"Gole fotografije i videozapisi prikazuju dijelove tijela koji su obično prekriveni rubljem ili kupaćim kostimom", objašnjava skočni prozor. "To nije vaša krivnja, ali gole fotografije i videozapisi mogu se koristiti da vam naškode". Na slici se dalje objašnjava da osoba na fotografiji ili videu možda jest ili možda nije dala pristanak za dijeljenje tog medija.

Korisnicima su prikazane tri opcije - osim odabira hoće li vidjeti ili ne vidjeti sliku ili videozapis, mogu dodirnuti "načine dobivanja pomoći". Budući da iOS 17 još nije lansiran, ne znamo kamo ovaj link vodi, ali ako se koristi pravilno, mogao bi biti dobar način za dijeljenje resursa o tome kako postupiti u situacijama seksualnog uznemiravanja.

Apple nije podijelio je li ova značajka automatski uključena ili može li se onemogućiti, ali tipično ove sigurnosne alate moguće je uključiti ili isključiti.

Kao i druge sigurnosne značajke komunikacije na iPhoneu, obrada za otkrivanje mogućeg osjetljivog sadržaja odvija se na samom uređaju. To znači da ako nekome pošaljete golu fotografiju (uz suglasnot druge osobe, molimo vas!), Apple ne pristupa vašim privatnim slikama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nova značajka iPhonea upozorava na neželjenu golotinju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.