Apple želi transformirati iPhone uz pomoć generativnog AI-ja

Apple želi transformirati iPhone uz pomoć generativnog AI-ja

Apple je obraćao pozornost na rast u popularnosti ChatGPT-a, Google Barda i drugih sličnih alata: samo u svibnju su objavili 28 natječaja za posao na području AI-ja, što ukazuje na činjenicu da je Apple spreman uložiti u ovu tehnologiju.

Kao što su primijetili na portalu 9to5Mac, jedan od oglasa za posao je za ulogu „inženjera istražitelja za vizualno generativno modeliranje“. U opisu posla stoji da će kandidati u toj ulozi biti dio „tima koji će oblikovati način na koji će tehnologija generativnog AI-ja transformirati Appleove platforme mobilnog računalstva“.

To nam zvuči poprilično ambiciozno. Nije još jasno što te uloge znače za krajnje korisnike, ali broj pozicija za koje traže zaposlenike i jezik koji koriste u oglasima ukazuje na to da Apple shvaća generativni AI poprilično ozbiljno.

Naravno, dosta umjetne inteligencije se već nalazi u Appleovim proizvodima – bez obzira radi li se o pronalasku fotografija vaše mačke ili prepoznavanju Sirijevih glasovnih komandi – ali ovo se čini da je na posve novoj razini onog što su Appleovi uređaji trenutno sposobni.

Posljednji izvještaji sugeriraju da Apple zna da zaostaje za OpenAI-jem, Microsoftom i Googleom u AI utrci.

Appleov CEO Tim Cook izjavio je da je ovaj napredak u području generativnog AI-ja „veoma zanimljiv“, ali je također rekao da će Apple biti „promišljen“ i „pronicljiv“ pristup toj tehnologiji.

Jezik koji koriste u natječajima za posao se razlikuje, ali mogu se uočiti izjave o „idućoj generaciji sposobnosti razumijevanja prirodnog jezika kod Sirija“ i „paradigmatskih zaokreta u AI tehnologiji koja vodi revoluciju u interakciji između ljudi i računala“.

Takve fraze upućuju na to da Apple shvaća generativni AI jako ozbiljno. Hoće li se Siri transformirati u bota nalik ChatGPT-u preostaje vidjeti, ali je definitivno jedna od mogućnosti na koje ovi natječaji za poslove ukazuju.  

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple želi transformirati iPhone uz pomoć generativnog AI-ja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.