Samsung predstavlja nove članove u svojoj galaksiji, S6 edge+ i Note5

Samsung predstavlja nove članove u svojoj galaksiji, S6 edge+ i Note5

Svestrani proizvođač Samsung predstavio je jučer u New Yorku na Unpacked eventu svoje nove perjanice u Galaxy seriji. Novi član S6 edge+ nadogradnja je jedinstvenog i inovativnog dizajna S6 edgea sa zaslonom od 5,7 inča.

Model Galaxy S6 edge+ objedinjuje metal i staklo u elegantnom dizajnu zakrivljenih bočnih stranica. Radna memorija iznosi četiri gigabajta, za brže i bolje efikasnije obavljanje više zadataka. Zaslon je i dalje Super AMOLED koji ima dijagonalu od 5,7 inča i 2560 x 1440 Quad HD razlučivost. Osmojezgreni procesor se sastoji od ARM Cortex-A57 (4 x 2.1 GHz) + ARM Cortex-A53 (4x 1.5 GHz).

Prednja kamera ima 5 MP dok stražnja 16 MP, pod sustavom Android 5.1.1. Baterija ima 3,000 mAh te može se puniti klasičnim putem i bežično, sa kompatibilnošću sa gotovo svim bežičnim punjačima. Prema objavi za medije, za potpuno punjenje baterije klasičnim putem potrebno je oko 90 minuta, dok bežičnim putem oko 120 minuta.

5 Galaxy S6 edge

Sam model donosi i neke novosti i razlike. Nema više S-Pena te ima opciju ultra-high quality audio (iliti UHQA) sa ugrađenim audio procesorom koji koristi interpolaciju za upscale audia na viši bitrate (24-bit 192 KHz). I dalje ostaje eliminacija izmjenjive baterije i microSD kartica što se mnogima neće svidjeti. S6 edge+ ima 32 GB-a za pohranu te će doći i sa 64 GB-a što nekima neće biti dovoljno. Pomalo čudan potez kad su prošli modeli (S6 i S6 edge) imali podršku do 128 GB.

Konačno se posvetilo prostoru sigurnosti i privatnosti što je nedavno pokazano kao najslabija točka koju proizvođači ignoriraju ili ne obraćaju previše pažnje. Ovaj model ima KNOX Active Protection i My KNOX aplikaciju sa jednostavnim i brzim podešavanjem za zaštitu privatnosti i informacija korisnika. 

Na hrvatskom tržištu bit će dostupan od 4.rujna ove godine, te će doći u nijansama crnog safira ili platinasto-zlatnog sjaja. 

Što se tiče Note5, on također posjeduje gotovo sve iste značajke: od ekrana, procerske jezgre i ćipseta Exynos 7420 kao i ege+. Isto je i sa memorijom, radnom i pohranom te baterijom i kamerom a jedna od razlika je što posjeduje S-Pen.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavlja nove članove u svojoj galaksiji, S6 edge+ i Note5 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.