VIDI bira Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija

VIDI bira Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija

Početak kalendarske godine za naš Vidilab tim znači ulazak u tradicionalni izbor Top 50 hrvatskih aplikacija.

 Odabir 50 najboljih hrvatskih aplikacija za 2022. godinu je sveobuhvatan posao koji uključuje tjedne istraživanja, testiranja i isprobavanja između velikog broja kandidata kako bi na kraju imali izbor onih najboljih i najkvalitetnijih domaćih aplikacija.

Android i iOS trgovine aplikacijama već godinama imaju milijune kvalitetnih i onih manje dobro odrađenih aplikacija. Navike smartphone korisnika sugeriraju da svatko koristi otprilike isti set aplikacija s tu i tamo kojom specifičnom. Nadalje, čak 45% korisnika koji su skinuli i instalirali aplikaciju, nakon prvog tjedna će je odbaciti ili prestati koristiti. S druge strane, čak će više od 80% korisnika koji i u drugom tjednu koriste aplikaciju ostati uz nju i otvarati je kroz dulje vrijeme.

Trend instaliranja raznih zabavnih aplikacija je vjerojatno iza nas, ali su zato vrhunske usluge koje su se uspjele prilagoditi digitalizaciji postale noseće aplikacije. Prije svega se tu misli na društvene mreže, streaming servise, bankarske i druge servisne aplikacije. Loyalty appovi također ulaze među ciljano korištene aplikacije.

Gaming na mobilnim platformama nevjerojatno raste i to je područje u kojemu su se neki AAA gaming naslovi isprofilirali i pronašli milijune korisnika. Casual igre također su popularne, a mlađi korisnici skloni su instalaciji velikog broja igara neselektivno.

Najlakši način da provjerite kakva je neka aplikacija je instalacija, no kada se uzme u obzir golema količina softvera koja se samo povećava u toj gomili, nije izgledno isprobavati tisuće sličnih aplikacija.

Kao i svake godine VIDI na već velik broj isprobanih i testiranih aplikacija ide dalje i nanovo radi selekciju najboljih domaćih aplikacija. Nakon širokog obuhvata, suzit ćemo izbor na 200-tinjak aplikacija, nakon čega ćemo detaljnim testiranjem izdvojiti one najbolje koje se trenutačno nude iz radionice hrvatskih developera.

Pozivamo i vas, da nam na našoj Facebook stranici opišete koju (hrvatsku) aplikaciju vi koristite a smatrate je odličnom i što vam je kod aplikacija bitno.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI bira Top 50 hrvatskih mobilnih aplikacija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.