Novi Vidi broj 308: Veliki test robotskih usisavača i pregled najjačih svjetskih superračunala

Novi Vidi broj 308: Veliki test robotskih usisavača i pregled najjačih svjetskih superračunala

Superračunala, roboti i nove Windoze

Testirali smo 8 najboljih robotskih usisavača, istražili najjača hrvatska i svjetska superračunala i recenzirali Windows 11 OS.

U novom broju časopisa Vidi br. 308 za studeni 2021. kao noseću temu donosimo veliki test najboljih robotskih usisavača. U hardverskoj rubrici kroz ruke smo propustili nove Apple iPhone 13 Pro Max i Mini telefone, OLED TV iz Hisensea i gigantski Samsungov gaming monitor Odyssey 9 Neo.ž

Naš Vedran napravio je dubinski sken Windows 11 OS-a, posjetili smo institucije s najjačim hrvatskim superračunalima i napravili pregled najjačih svjetskih superračunala u velikoj temi.

VIDI 308 0

Vidi X mikroračunalo iskoristili smo za upravljanje nadzornom kamerom za kućnog ljubimca, a u PC Play gaming specijalu stiže recenzija novog velikog hita Far Cry 6.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

VIDI 308 1

TEST: 8 robotskih usisavača na Vidilab testu

U Vidilabu smo testirali 8 robotskih usisavača i jedan samostalni perač podova. Od poznatih imena na tržištu tu su Roomba, Deebot, Xiaomi, Gorenje, Electrolux i Lenovo. Pametnim usisavačima podvalili smo razne izazove poput pseće dlake i brašna te ih testirali na više podloga. Donosimo pregled najvažnijih tehnologija, kvalitete aplikacija, snalaženje u prostoru, radarske sustave i ostale mogućnosti.

VIDI 308 2

TEMA: Najjača hrvatska i svjetska superračunala

Superračunala se koriste kao moćno oružje u znanstvenim istraživanjima. Trenutačno najjače računalo nalazi se u Japanu, a od 500 najjačih njih čak 122 je u Kini. Posjetili smo hrvatska superračunala Isabellu i Buru, napravili pregled 10 trenutačno najjačih svjetskih sustava i na zagrebačkom FER-u razgovarali s Chief Communication Officerom EPI inicijative Marijem Kovačem o stvaranju novih europskih procesora za superračunala i druge namjene.

VIDI 308 3

FOKUS: Porsche Experience

Na Porsche eventu u Frankfurtu vidjeli smo kakve inovativne baterijske sustave proizvođač stavlja u automobile, sve o inicijativi za alternativno karbonski neutralno eFuels gorivo i do kuda je stigao Porsche AI u vožnji.

VIDI 308 4

FOKUS: FOI Tjedan karijera

Na varaždinskom FOI-u održao se deseti jubilarni Tjedan karijera na kojemu je 2000 studenata fakulteta imalo priliku upoznati se s potencijalnim poslodavcima iz najjačih hrvatskih tehnoloških tvrtki. Zanimljivo uvodno predavanje održao je Matija Kopić iz Gideon Brothersa kao uvod u zanimljivi panel o umjetnoj inteligenciji.

Samsung palac gore

TEMA: Palac gore za Black Friday

Drugi dio jeseni vrijeme je velikih popusta na elektroničke proizvode što kulminira ponudom za Crni petak. U našoj rubrici Palac gore za kupnju, odabrali smo pet televizora s našeg tržišta koje se isplati potražiti na popustima za nadolazeći Black Friday.

VIDI 308 6

RECENZIJA: Windows 11

U velikoj softverskoj recenziji pročešljali smo što sve donosi neizbježni upgrade na Windows 11 operativni sustav, koje su nove značajke i kako što bezbolnije prijeći na novi OS. Pročitajte kako smo doživjeli promjene u start meniju, ostale estetske promjene, ali i koje smo nedostatke uočili u novom izdanju najrasprostranjenijeg operativnog sustava za računala.

VIDI 308 6 5

TEST: iPhone 13 Pro Max i Mini, Samsung Odyssey 9 Neo

Bogatu hardversku rubriku u novom broju predvode recenzije novih Apple pametnih telefona. Testirali smo iPhone 13 Max Pro i iPhone 13 Mini. Za zagrižene gamere tu je gigantski gamerski monitor Samsung Odyssey 9 Neo koji ima ultraširoki ekran, veliku zakrivljenost i visoku rezoluciju. Testirali smo i veliki 65 inčni OLED iz Hisensa.

VIDI 308 7

VIDI X radionica: Video nadzor za psa

VIDI X mikroračunalo iskoristili smo kao pametni videonadzor za kućnog ljubimca. Složili smo sustav koji preko kamere prati ponašanje psa i u slučaju potrebe pušta poruku koja će smiriti kućnog ljubimca.

VIDI 308 8

PC Play: Far Cry 6 recenzija

Umjesto naprtnjače na tropski smo otok na leđa nakačili bacač vatre te s frendom krokodilom i nabrijanim pijetlom krenuli u bitku protiv korumpiranog političara i vojske njegovih vjernih naoružanih pomoćnika u nastavku legendarnog FPS serijala Far Cry 6. Igrali smo i Death Stranding Director's Cut, inovativni naslov u kojemu dostavljate pakete u razrušenom SAD-u i radite još ponešto drugo.

Uživajte u čitanju i VIDImo se!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.