Hrvatski Telekom počeo test 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu

Hrvatski Telekom počeo test 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu

Hrvatski telekom je počeo s komercijalnim testiranjem 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu. Nove mogućnosti ovakve mreže omogućit će dva do tri puta većim brzinama i veće mogućnosti upotrebe.


Hrvatski Telekom je objavio da se testiranja zasad provode u ograničenom opsegu na dijelu komercijalnih korisnika u Zagrebu, a uskoro i u Osijeku.

Na današnjim testiranjima na 3,5 GHz mreži Hrvatskog Telekoma u Zagrebu izmjerene su gigabitne brzine.

Testiranjem obuhvaćeni korisnici o tome će biti obaviješteni i neće imati nikakvih dodatnih troškova, a moći će koristiti pogodnosti još brže 5G mreže.

Komercijalni rad 5G mreže na 3,5 GHz spektru počet će nakon zaključenja javne dražbe spektra za frekvencijske pojaseve 700 MHz, 3,5 GHz i 26 GHz koja je predviđena u prvoj polovini 2021. godine.

Hrvatski Telekom je krajem 2020. godine na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra - DSS (Dynamic Spectrum Sharing) uveo prvu komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj i njome je trenutno pokriveno 17 gradova i više od 1,2 milijuna stanovnika, a u 2021. godini nastavljamo s rastom pokrivenosti i uvođenjem još većih brzina.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hrvatski Telekom počeo test 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.