Apple ponudio iOS 14 i iPadOS 14 kao javnu betu

Apple ponudio iOS 14 i iPadOS 14 kao javnu betu

Iako još nisu zaokruženi proizvodi, novi Apple operativni sustavi iOS 14 i iPad OS 14 dostupni su za preuzimanje u obliku beta verzije. Novi softver možete preuzeti na Apple Beta Software Program stranici.

Za svaki slučaj napravite backup svojeg iPhonea preko iClouda, jer i sam Apple kaže da postoje bugovi i da sustavi nisu do kraja ispolirani.
Među zanimljivim novitetima je mogućnost dodavanja widgeta na početni zaslon iPhonea. Kako bi se uredio mogući nered uslijed velikog broja appova, Apple nudi ladicu s aplikacijama odnosno App Library. Feature koji na Androidu postoji od početka ipak je ovdje drugačije organiziran. Jedan korak iza zadnje stranice Home Screena aplikacije su kategorizirane u foldere prema kategorijama što znači da ćete lakše moći pronaći igru koju ste prije tri tjedna instalirali.
Novi izgled dobio je Siri koji sada ne zauzima cijeli ekran kod upita pametnoim asistentu.

iOS 14 home screenovi

Kod Apple karti dodane su upute za bicikliste i električna vozila, a odsada će iPhone moći otključavati automobile, počevši od nove BMW serije 5.
Još jedna zanimljiva promjena je način na koji funkcioniraju telefonski pozivi. Umjesto sučelja preko cijelog ekrana, poziv će biti poput notifikacije na vrhu ekrana, a korisnici će i dalje moći raditi na telefonu.
Što se tiče noviteta na iPadu, kod njega također stižu promjene u kartama, pozivima i messanger aplikaciji. Specifično za tvrtkin tablet, dodana je scribble tehnologija koja prepoznaje rukopis iz bilješki napisanih Apple Pencil na ekranu. Korisnici će sada moći izrezati, kopirati i zalijepiti tekst rukopis kao normalan tipkani tekst u druge aplikacije. Promjenu je doživio i search bar koji će ličiti više na MacOS tražilicu koja pretražuje aplikacije, internet i dokumente.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple ponudio iOS 14 i iPadOS 14 kao javnu betu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.