Najboljih 5 sportskih igara dok traje izolacija

Najboljih 5 sportskih igara dok traje izolacija

I dok u našoj redakciji određeni kolege igranje sportskih igara uopće ne smatraju gamingom, jer samo su pucačine i to mrežne za prave igrače, postoji cijela subkultura koja igra isključivo sportske simulacije.

Na našim prostorima definitivni primat drže PES kao nogometna igra broj 1, Football Manager kao simulacija vođenja kluba,  a portal Vidi.hr u svom je odabiru dodao neke nove adute kako bi malo dodao šarenila u uobičajene sportske naslove. Pa evo koje igre su kolege stavili kao najbolje sportske igre:

1. PES 2020

PES vs FIFA. U svijetu sportskih simulacija to je jedan od najžešćih sukoba, nimalo slabiji od onog tipa Intel vs AMD. Mi smo ovom prilikom prednost odlučili dati Konamijevom PES 2020 nogometu, nadajući se da nam na vrata neće pokucati bijesni fanovi Fife, jer mislimo da ova igra pruža najbolje i najautentičnije iskustvo prezentacije svih aspekata nogometne igre.

2. UFC 3

Ljubitelji simulacija borilačkih sportova često su zanemareni na top ljestvicama igara, no mi ćemo to ovom prilikom ispraviti, jer je autor ovog teksta pasionirani fan muških i ženskih slobodnih borbi, mada će u realnom životu uvijek radije odabrati časni uzmak nego se potući, bilo u kavezu ili izvan njega. UFC 3 donosi simulaciju slobodne borbe bolje nego bilo koja igra prije i sadrži čak 5.000 novih animacija borbe koje pogoni EA Sprtsova RPM tehnologija. To omogućuje osjećaj borbe puno glađim i realnijim, pa slobodno možemo reći da ćete igranjem dobiti osjećaj kaveza s kakvim se nikada niste susreli na Fight Channelu, uz dodatak tehničkih i taktičkih aspekata boraca koji su sve drugo nego praznoglavi udarači, kako ih doživljavaju neupućeni.

3. F1 2019

F1 2019 je trkaća i menadžerska simulacija Formule 1 koja će vam omogućiti da zaronite u svijet najpoznatije franšize utrka na svijetu, kako na stazi, tako i izvan nje te se utrkujute protiv najboljih vozača i timova današnjice. Igra sadrži sve službene timove, vozače i 21 stazu iz sezone 2019., kao i F2 vozače iz prethodne sezone.

4. Rocket League

Ako se pitate kakve veze ima nekakva vrsta futurističkog "auto-nogometa" sa sportom, najbolji odgovor će vam dati podatak da je Rocket League zapravo pravi sport, odnosno esport. Naime, ova je igra jedan od najpopularnijih esport naslova današnjice s velikom bazom igrača, o čemu vjerojatno developeri nisu ni sanjali kada su je lansirali. Brojna online natjecanja i turniri s bogatim nagradama okupili su i pro gamere, pa vam više doista ne trebamo objašnjavati zašto smo igru uvrstili među Top 5 kad smo recimo mogli staviti neki NBA ili NHL.

5. Steep

U želji da vam predstavimo i jednu igru koja se temelji na takozvanim ekstremnim sportovima malo smo se nećkali između najboljih skejterskih simulacija i onih u zimskim uvjetima. Na kraju smo se (opravdano) odlučili za Steep jer objedinjuje više disciplina, uključujući snowboarding, skijanje, paragliding, pa čak i wingsuit gliding (letenje u krilnom odijelu), što ga čini znatno složenijim od klasičnih "snježnih" igara poput onih iz SSX franšize. Ono što je posebno u izvođenju trikova tijekom skijanja, boardanja ili letenja je veliki utjecaj okoliša na vaše performanse, a ne treba zanemariti ni intuitivne kontrole koje će vam omogućiti da relativno brzo savladate upravljanje u ekstremnim uvjetima.

Cijeli članak pročitajte ovdje, a odličan izbor dugogodišnjeg urednika časopisa PC Play mogli bi nadopuniti igrama NBA 2K 20, Madden NFL 30, Fifa 20, TFC 2019 featuring PGA Tour i Football manager 2020.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najboljih 5 sportskih igara dok traje izolacija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.