Microsoft će pružiti Xbox Oneu mogućnost tipkovnice i miša

Microsoft će pružiti Xbox Oneu mogućnost tipkovnice i miša

Za sve ljubitelje gaminga Xboxa dolazi dobra vijest. Microsoft planira dodati tipkovnicu i miša Xbox Oneu, što će izbrisati granice između razlika kompjutera i konzole. No, to nije sve.

Također, pokušavaju poveći vrijednost konzole tako da nude opcije poput kompatibilnosti unatrag i streamanje igara s Xbox One na Windows 10 uređaje.

Opcija Windows 10 streaminga, iako je zasada isključivo jednosmjerna veza, pruža nove mogućnosti pogotovo u online gaming svijetu. Ukoliko Microsoft donese tu opciju na Xbox One, mnoge mogućnosti poput igranja protiv korisnika računala se otvaraju, bez straha od prevlasti PC korisnika. Također, iako Xbox One je namijenjen igranju, s ovim potezom bi mogao pružiti i neke neuobičajene radnje za konzolu kao pisanje u Wordu ili neki drugi posao u Officeu.

Što se tiče kompatibilnosti unazad, to je jedan od teških zadataka za koji čak ni sama kompanija nije sigurna da je moguće izvesti.
U intervju za Xbox Wire, Mike Ybarra, direktor menađmenta programa za Xbox izjavio je: "Znali smo da će biti ogromni inžinjerski izazov, a mnogi ljudi su nam rekli da je nemoguće."

Rani izvještaji pokazuju da ima jako puno problema u razvoju projekta. Prema Eurogamers testu, Mass Effect konverzija radi 30 posto sporije na novoj konzoli, u tolikoj mjeri da na trenutke dostiže 10 FPSa. Ybarra sa svojim timom i dalje rade na tom problemu, ali je vrlo neizvjesno da li će se problemi uspjeti rješiti u neko dogledno vrijeme. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoft će pružiti Xbox Oneu mogućnost tipkovnice i miša - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.