Nokia uskoro otkriva svoj VR gadget

Nokia uskoro otkriva svoj VR gadget

Tržište gadgeta virtualne stvarnosti se zaoštrava sa ulaskom novog igrača, ovog puta Nokije. Nokia je objavila kako će predstaviti svoj novi gadget virtualne stvarnosti na VIP-only eventu u Los Angelesu sljedeći tjedan.

Prve glasine o VR projektu su krenule još u travnju ove godine a uskoro će konačno biti i predstavljen tajni projekt Nokije.
Za sada nisu još poznati nikakvi čvrsti detalji, no navodi se kako gadget razvija Nokia Technologies. I druge velike kompanije pput Microsofta, Samsunga, HTC, Sony pa čak i Facebooka istražuju ovo područje koje je još do nedavno izgledalo kao SF. Prema tehnološkoj web stranici Re/code, koja je objavila vijest za event u LA sljedeći tjedan, ovaj projekt "predstavlja najznačajniji hardver za potrošaće za Nokiju od prodaje svojih mobitela Microsoftu."
Sama Nokia je ponovila da, ako i kada se vrate u tržište mobitela, oni neće proizvoditi uređaje. Njihov fokus je na osnovnom dizajnu i tehnologiji za mobilne uređaje a da će netko drugi uređaje raditi i prodavati.
"Pravi put nazad prema mobilnim telefonima za Nokiu je kroz model brand licenciranja." - izjavio je Nokijin glasnogovornik Robert Morlino. Sljedeći tjedan će se pokazati kakav VR uređaj Nokia ima te same detalje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nokia uskoro otkriva svoj VR gadget - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.