VIDI 272: Gaming mobiteli i nova generacija AR tehnologije

VIDI 272: Gaming mobiteli i nova generacija AR tehnologije

U novom Vidiju donosimo prvi test Magic Leap One, usporedbu povoljnih gaming mobitela, radionicu hlađenja tekućim metalom...

 

Mobilni gaming jači je nego ikada, s novim naslovima koji pomiču granice i na telefone donose iskustvo igranja usporedivo s konzolama. Uz visoku kvalitetu grafike dolaze i visoki konfiguracijski zahtjevi, pa smo upravo zbog toga u našem usporednom testu broja u časopisu VIDI br. 272 kojeg možete naći na svim kioscima u zemlji, krenuli u potragu za najboljim telefonima u cjenovnom rangu do 3000kuna, sposobnima za pokretanje najpopularnijih naslova.

VIDI 272 Naslovnica

Tih najboljih 6 pila srednje klase izložili smo igranju Fortnitea, Asphalta 9, PUBG-a, Hearthstonea, Shadowgun Legendsa, pa provjerite jesu li i kako odradili složeni posao drobljenja piksela (i glava) mrskih nam čudovišta prirodnog i natprirodnog podrijetla.

VIDI 272 gaming mobiteli

Isprobali smo prvi AR headset Magic Leapa i usporedili ga s HoloLensom. Nakon toga smo zaigrali i prvu igru dizajniranu specijalno za njega. U našoj temi otkrijte je li nova magija proširene stvarnosti spremna za naše domove.

VIDI 272 Magic Leap One vs HoloLens

Ako se pitate zbog čega smo u rubriku "Događaj mjeseca" uvrstili hrvatski projekt MAKERphone, reći ćemo vam samo da su u prvih 10 dana crowdfunding kampanje na Kickstarteru Albert Gajšak i ekipa skupili više od milijun kuna za edukacijski DIY telefon u kitu kojeg će si korisnici sami sklapati.

Vidi 272 MAKERPhone

Prije nekoliko godina svakom gameru bismo rekli da bježi od integrirane grafike kao vrag od tamjana, no danas je priča ponešto drugačija. Stoga vam u našoj temi "Igranje na Integriranoj grafici" donosimo detaljan uvid u ono što možete a što ne možete igrati na računalima bez dedicirane grafičke kartice, uz isključivu pomoć GPU-a integriranih u današnje procesore.

VIDI 272 integrirana grafika

U novom Vidiju donosimo vam i pregled CMS alata za izradu web stranica. Provjerite gdje se sve kriju skriveni troškovi kod odabira tehnologija koje "vrte" vaš web.

VIDI 272 CMS

U prvoj od naše dvije How-To radionice predstavljamo vam hlađenje tekućim metalom. Nakon klasičnih termalnih pasta kojima smo hladili kipuće procesore došlo je vrijeme da isprobamo malo egzotičniju metodu. PAŽNJA! Ovo je za naprednije korisnike jer puno toga može poći ukrivo.

VIDI 272 Tekući metal

Naša druga radionica odnosi se na projekt koji smo nazvali "Arduino čuvar biljaka". Ukratko rečeno, uz naše savjete, Arduino Nano pločicu, releje, foto senzor, ventilator, rasvjetu i još poneku jeftinu komponentu napraviti ćete uređaj za uzgajanje vaših kućnih biljaka.

VIDI 272 Arduino čuvar biljaka

Što se pojedinačnih hardverskih testova tiče, nismo propustili testirati nove Appleove flagshipove iPhone XS i iPhone XS Max, pa ćete saznati jesu li nas oduševili, razočarali ili ostavili ravnodušnim.

VIDI 272 iPhone XS

Kako ne biste pomislili da su to jedini flagship telefoni koje smo testirali, tu je i Sony Xperia XZ3 kojom Sony pokušava ispraviti greške Xperije XZ2 i vratiti se na stare staze slave.

VIDI 272 Xperia XZ3

Mnoge će privući i recenzija Huawei Mate 20 Pro flagship telefona kojeg je Huawei opremio nekim od najuzbudljivijih inovacija koje pomiču ljestvicu očekivanja kada su u pitanju uređaji premium segmenta.

VIDI 272 Huawei Mate 20 Pro

U novom broju nalazi se i test Xiaomi Mi 8 telefona, dosad najboljeg Xiaomijevog uređaja najpoznatije Mi serije.

VIDI 272 Xiaomi MI 8

U našu redakciju je stigla i Asus RTX 2080 grafička kartica koju smo kolokvijalno prozvali "debelom Bertom". Moćna, revolucionarna, dominantna po performansama, samo su neki od superlativa koje bismo joj mogli dodijeliti, no mi smo željeli saznati isplati li se uopće ulagati u nju, kada proizvođači igara još nemaju ništa što bi ju moglo imalo namučiti.

VIDI 272 Nvidia RTX 2080 3

U posebnom VIDI.biz poslovnom prilogu časopisa Vidi donosimo vam temu o digitalnoj transformaciji najboljih 6 hrvatskih hi-tech banaka i pregled njihovih najboljih tehnoloških usluga.

 

Preuzeto s: VIDI.HR

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI 272: Gaming mobiteli i nova generacija AR tehnologije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.