Novi VIDI 267: Najvažnija sporedna stvar gamerima

Novi VIDI 267: Najvažnija sporedna stvar gamerima

Vemena mijenjaju, mnogi korisnici, posebice gameri, sve se češće odlučuju na kupovinu prozirnih ili poluprozirnih kućišta u kojima je dodatan bonus RGB rasvjeta na pojedinim komponentama

 

Kada ljude pitate što im je najvažnije u PC računalu namijenjenom najzahtjevnijim zadaćama poput igranja najnovijih video igara, većina će vam odgovoriti da su to četiri "svete komponente", odnosno procesor, grafička, matična i RAM. Netko će se sjetiti još napajanja i SSD-a, dok ćete rijetko pronaći nekoga tko će vam priznati da mu je važan i izgled kućišta.
Ukoliko ne spadate među one koji novi PC odmah nakon kupnje šutnu negdje pod stol, vjerojatno će vam se dopasti glavna hardverska tema časopisa VIDI br. 267 pod nazivom RGB konfiguracija u kojoj vam predstavljamo PCMASTERRACE Vidilab RGB Build PC, računalo koje svijetli u duginim bojama i za koje nitko eće moći reći da nije lijepo i impresivno kada ga ugleda u vašoj sobi.


RGB Tehnologija Otvor 1


VEGA nije zasjala na desktop platformi, no zahvaljujući skalirajućoj arhitekturi može puno toga ponuditi u manjem izdanju, pogotovo u usporedbi s Intelovom integriranom grafikom, čiji razvoj stagnira već dulje vrijeme. U kombinaciji z Ryzen procesorom VEGA čip donosi sve mogućnosti prave desktop VEGA grafičke kartice u manjim dimenzijama i, naravno, manjoj snazi. Što sve može VEGA mobile, odnosno laptopi u kojima je ugrađena AMD-ova mobilna grafika i kako se nosi s konkurencijom saznat ćete u našoj drugoj hardverskoj temi.

Vega laptop
Vidijeva ekipa našla se na LG-jevu predstavljanju novog flagship telefona LG G7 ThinQ u Budimpešti. Kakvi su prvi dojmovi i usporedba s konkurencijom, saznat ćete u novom Vidiju.

LG G7 Thinq

Vjerojatno vam je poznato da mnoštvo tehnologije koju danas svakodnevno susrećemo u svojoj kući i gadgetima dolazi iz vojnih znanstvenih pogona, pa je za očekivati da će tako biti i u budućnosti. U novom Vidiju vam donosimo temu "Futuristička ratna tehnologija" u kojoj nam nikako nije bio cilj promovirati ratovanje, već smo vam željeli prikazati tehnološke iskorake u vojnoj znanosti, odnosno tehnologije budućnosti za koje vjerujemo da će prije ili kasnije u nekom obliku biti prilagođene mirnodopskim potrebama.

Futuristicka ratna tehnologija

U rubrici IT karijere - Cool posao predstavljamo vam research engineera u Microblinku. Ako želite razvijati modele računalnog učenja za inovativne tehnologije koje koristi 100 milijuna korisnika, možda bi ovo mogao biti cool posao za vas.

5

 

U našem hardverskom usporednom testu isprobali smo hi-fi slušalice i gaming headsetove kako bismo otkrili tko nudi najviše na području kvaliteta zvuka, izrade i ergonomije te jesu li hi-fi modeli prikladni korištenju u igrama i jesu li gaming headsetovi dobar izbor za slušanje glazbe.

slušalice

 

Ako ne računamo MSI GTX 1070 Ti grafičku karticu i Panasonic Lumix DMC-FZ 200 fotić, možemo reći da su glavni testovi pojedinačnog hardvera u novom Vidiju pripali pametnim telefonima, pa ćete moći vidjeti kako su na našim testovima prošli Nokia 6, Xiaomi Redmi 5, Sony Xperia XA2 Ultra i Samsung Galaxy A6+.


U našim micro:bit How To radionicama naučit ćemo vas o korištenju senzora u vašim projektima, ali i pokazati kako uz pomoć micro:bita možete napraviti pametnu hranilicu za ribe.

5

 

Kada smo već kod radionica, pokazat ćemo vam i kako se pravilno nanosi termalna pasta na procesor, što je vrlo važan element u održavanju vašeg računala brzim, zdravim i hladnim.

Termalna pasta otvorna 2


Što se softverskih tema tiče, vjerojatno će vas zanimati koji su najbolji top 5 Password Manageri, što je to Cryptojacking, kakve novosti donosi Ubuntu 18.04 nadogradnja i kako funkcionira programiranje Tensor Flowa.

U rubrici IT karijere također ćete pronaći i izvještaj s najvećeg hrvatskog sajma IT poslova JobFair.

Job Fair 97


Gamerima će se vjerojatno dopasti tema Top 10 alata za gaming koja će vam pokazati koji softver bi svaki PC gamer trebao imati na svojem računalu, a na kraju broja ćemo se od vas oprostiti sa standardnom Makovom svemirskom kolumnom u kojoj ćete saznati pikanterije iz svijeta svemirske industrije.

VIDImo se!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VIDI 267: Najvažnija sporedna stvar gamerima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.