VIDI 265: Optimalna kombinacija hardvera za igranje - 4.5 out of 5 based on 2 votes
VIDI 265: Optimalna kombinacija hardvera za igranje

VIDI 265: Optimalna kombinacija hardvera za igranje

Bacili smo u ring Appleov i Samsungov flagship, usporedili QHD monitore, složili jeftin gaming PC, a povodom odlaska Stephena Hawkinga poklanjamo vam dodatni DVD s prve dvije epizode Discoveryeve TV serije Into the Universe With Stephen Hawking sinkronizirane na hrvatski.

 

 

VIDI 265 DVD 2 Into the Universe
Kao što to možete vidjeti već i na samoj naslovnici, odlučili smo u ring baciti Samsungov flagship telefon Galaxy S9 i Appleov iPhone X. Naš dvoboj će vam otkriti tko je dobio više bodova u benchmarcima, tko je popio batine, a tko snimio najbolje fotke.

iPhoneX vs Galaxy S9 5

Svi znamo koliko su za gamersko računalo bitne najvažnije hardverske komponente, grafička kartica i procesor, no što je važnije? Isprobali smo brojne kombinacije slabijih i jačih procesora te slabijih i jačih grafičkih kartica i došli do vrlo zanimljivog zaključka koji bi vam mogao uštedjeti puno love i omogućiti savršeno igranje uz najoptimalnije složenu kantu.

VIDI 265 2

Kada već govorimo o isplativim gaming računalima, u ovom broju ćete ponovno vidjeti jedan zanimljivi VIDI Build PC koji dolazi kao posljedica istraživanja koliko nisko možemo postaviti donju granicu pri kupnji računala za igranje bez žrtvovanja performansi i estetike. Vjerujemo da ćete se prilično iznenaditi kad pogledate rezultate naših testova.

VIDI 265 3

U našem usporednom testu isprobali smo 9 probranih modela monitoraQHD rezolucije (1440p) s kojom dobivate dovoljno visoku razlučivost za kvalitetan rad, multimediju i gaming pa vjerujemo da će se mnogi radije odlučiti takav monitor nego neki iz "4K kategorije", obzirom da ona zahtijeva grafičku karticu koja će vam gadno pokvariti kućni budžet.

VIDI 265 4

Može li se 7 dana preživjeti "bez veze"? Dakako da može ako se bavite uzgojem karfiola, a jedina vam je zabava i veza sa svijetom poljoprivredni radio. No ako to pitanje postavite bilo kojem geeku ili geekici, odmah ćete shvatiti da odgovor nije tako jednostavan. Naša Lucija koja spada među ogledne primjerke visokoprofilne digitalne generacije odrekla se telefonskog signala i pokušala "preživjeti" uz pomoć nekoliko trikova (i aplikacija), kako bi u temi "7 dana bez veze" podijelila sa svima svoja iskustva.

VIDI 265 5

U ovom broju između ostaloga ponovno imate recenzije nekoliko novih nabrijanih flagship telefona koji uključuju LG V30, Samsung Galaxy S9 i HTC U11+. Svaki od njih ima svoje prednosti, a koje su im mane možete provjeriti na stranicama Vidija.

Ovih dana smo na poziv Sonya skočili do Praga na ekskluzivno pretpremijerno predstavljanje (i igranje) naslova God of War za PS4 koji je odveo Kratosa u skandinavske krajeve i nordijsku mitologiju, gdje u društvu svojeg sina i Levijatan sjekire krči šumu od čudovišta i božanstava. U našoj temi "Igrali smo" saznat ćete koliko je sjekira oštra i koliko mu klinac pomaže ili odmaže u žestokim obračunima.

VIDI 265 6

U posebnom prilogu časopisa Vidi pod nazivom "Lideri mobilnosti" upoznat ćete se s nekoliko velikih igrača i njihovih uređaja, ali i saznati što smo sve vidjeli na najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije MWC 2018 u Barceloni.

VIDI 265 7

Mogućnost rootanja Android mobitela daje nam ogromnu kontrolu nad njima. Jedna od takvih je i mogućnost uklanjanja Google servisa te korištenje inačica Androida koje su u potpunosti otvorenog koda, čime si možete uvelike pomoći po pitanjima sigurnosti i nadzora nad operativnim sustavom svojeg telefona te dobiti mogućnost korištenja open-source softvera i alternativnih servisa, a sve to će vam otkriti naša softverska tema "Android bez Googlea".

P3184155

Među brojnim temama ovomjesečnog Vidija još ćemo izdvojiti Cool priču u kojoj predstavljamo hrvatski tim Beyond Seen Screen koji razvija tehnologiju za prepoznavanje videa putem mobilne aplikacije a žele ju financirati ICO kampanjom. Ono što je Shazam za audio to je Beyond Seen Screen za video, pa vjerujemo da bi domaći dečki mogli postići veliki uspjeh.

Naslovnica 265

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI 265: Optimalna kombinacija hardvera za igranje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.