Novi VIDI: Usporedni testovi 14 mehaničkih tipkovnica i 17 najboljih budget smartfona

Novi VIDI: Usporedni testovi 14 mehaničkih tipkovnica i 17 najboljih budget smartfona

Vjerojatno ćemo se svi složiti da je pametni telefon (kao i sve drugo, uostalom) najlakše kupovati kada nismo ograničeni budžetom, pa odemo u dućan i uzmemo neki nabrijani flagship razvikane tvrtke s kojim sigurno nećemo pogriješiti. No, stvarnost je dakako drugačija, jer obično ili nemamo para za takve dragulje, ili nam je žao dati 5, 7 ili čak 10 tisuća kuna za uređaj kojem je osnovna namjena telefoniranje, ma kako pametan bio.


Iz tog razloga u novom broju časopisa Vidi br. 263 donosimo vam veliki usporedni test čak 17 smartfona u cjenovnom rangu do 2.500 kuna. U ovom testu birali smo najbolji "all-rounder" smartfon, no dodatno smo opisali svaki testirani model na zasebnoj stranici. Kako su nas upiti prijatelja naučili, neki korisnici ne žele prosječno najbolji mobitel, već prosječni mobitel s najboljom kamerom ili baterijom.

Neovisno o vašim preferencama, vjerujemo da će svatko od vas naći nešto za sebe i/ili druge u ovom opsežnom usporednom testu/prikazu uređaja koji predstavljaju najpopularniji segment tržišta pametnih telefona, a usput ćete saznati na koje uređaje bismo mi uložili sve svoje žetone.

Naslovna 7 VIDIClanakVelika
Ako spadate u "ozbiljne" PC gamere, osim nabrijanog računala i kvalitetnog monitora trebat će vam i blistavo oružje u vidu kvalitetnog gaming miša i dobre gamerske tipkovnice, dakako, mehaničke. U našem usporednom testu našlo se 14 veličanstvenih i prestižnih mehaničkih tipkovnica s tipkama čiji klik ćete uvijek čuti, a mnoge od njih dolaze s lijepim dizajnerskim rješenjima i RGB rasvjetom pa ćete uživati svaki puta kada počnete "svirati".

Mehanicke tipkovnice VIDIClanakVelika
Protekli mjesec u svijetu potrošačke elektronike bio je obilježen CES 2018. sajmom u Las Vegasu na kojem su geekovi nakratko zamijenili kockare kako bi nam prezentirali najnovije tehnologije, proizvode i gadgete koji će obilježiti 2018. godinu. Donosimo vam pregled onih proizvoda i tehnologija koje su nas najviše oduševile, a tu ćete pronaći doista pravih bisera koje bismo rado testirali ili ponijeli kući.

CES 2018 VIDIClanakVelika

Isplati li se više nadograđivati staro računalo, kupovati novo, ili čekati dolazak nove generacije komponenti, saznat ćete u našoj hardverskoj temi "Staro vs. novo računalo", za potrebe koje smo slagali razne kombinacije konfiguracija s AMD-ovim procesorima i potom testirali kako se ponašaju u benchmark testovima, radu sa zahtjevnim softverom te, dakako, u igrama.

Staro vs novo racunalo VIDIClanakVelika

Imate li loš internet spojen putem vaših starih i dotrajalih telefonskih instalacija, možda možete razmisliti o mobilnom internetu kao rješenju vaših problema jer bi vam on u nekim slučajevima mogao pružiti bolju propusnost podataka u odnosu na dotrajalu, bakrenu žicu. U potrazi za mobilnim internetom pročešljali smo ponudu i donosimo vam najzanimljivije opcije za mobilni 4G internet za kućni LAN, uključujući testove modema koje možete naći na našem tržištu, ali i tarifa koje nude domaći teleoperateri.

MiFi VIDIClanakVelika

Imate li kvalitetni ultraprijenosnik s podrškom za spajanje Thunderboltom, bez obzira koliko ga platili, igranje na njemu do nedavno nije dolazilo u obzir. Sada sve to mijenja eksterna grafička kartica Aorus GTX 1070 Gaming Box, koja će vam laptop pretvoriti u moćno gaming računalo budući da u mobilno okruženje donosi izvrsnu desktop grafiku. Pogledajte detaljni test i saznajte zašto smo Aorusu dodijelili Hot Stuff medalju.

Aorus VIDIClanakVelika

Pored svega ovoga, u novom Vidiju ćete pronaći i brojne pojedinačne hardverske testove koji uključuju MSI Core Frozr L matičnu ploču, moćne Modecom Eclipse 180 Bluetooth zvučnike, HTC U11 Life, Huawei Mate 10 Lite i Samsung Galaxy A8 telefone.

Modecom VIDIClanakVelika

U našoj How To micro:bit radionici donosimo vam dva zanimljiva projekta, izradu minijaturnog LED light showa te sustava za kontrolu vlage u tegli s cvijećem koji će vam demonstrirati uporabu mini računala koje je osvojilo hrvatske škole u kućnoj botanici.

MicroBit radionica VIDIClanakVelika
U novome Vidiju nismo zaboravili najaviti dvije zanimljive "vampirske" igre, a broj kao i uvijek zaključuje MAK sa svojom novom svemirskom kolumnom.

VIDI 263

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VIDI: Usporedni testovi 14 mehaničkih tipkovnica i 17 najboljih budget smartfona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.