Pregled Sonyjevih novosti na CES-u

Pregled Sonyjevih novosti na CES-u

Prošlotjedni CES, može se reći, oblikovao je smjer kojim tehnologija ide u ovoj godini.

Nakon predstavljanje Razerova Projecta Linda, Nvidijinog custom čipa za autonomne automobile i ogromnog monitora dimenzija televizora za profesionalni gaming, Sony također nije zakinuo posjetitelje u područjima poput multimedijalnih proizvoda za dnevnu sobu, vizualnih automobilskih senzora, umjetne inteligencije i robotike.

Izložen prototip monitora s X1 Ultimate procesorom bio je zanimljiv zbog obrade sadržaja u realnom vremenu u 8K rezoluciji uključujući HDR sadržaj.

be9d5a4c1bcbc4af0f1fd1190a9c9eeb0f84a03b

Sony je prikazao utjecaj X1 Ultimate procesora na 4K LCD i OLED televizore pošto je 8K još daleko od široke primjene. Procesor kod tih televizora može objekte kod svake sličice posebno analizirati za poboljšanje detalja i jasnoće.

Kada smo već spomenuli 4K televizore, nova serija 4K OLED Bravia AF8 i XF90 (do 75 inča) dolazi s X1 Extreme procesorom te X-Motion Clarity tehnologijom za smanjenje zamućenja slike.

asdasd
Za iste modele televizora predstavljeni su HT-ZF9 i HTXF9000 soundbar zvučnici. Oba podržavaju Dolby Atmos i DTS:X, a kompatibilni su sa televizorima s ugrađenom Dolby Vision tehnologijom.

Screenshot 2

Na proljeće nas očekuje novi 4K projektor (LSPX-A1 Ultra Short Throw) koji može s daljine od 25 centimetara projicirati sliku veličine 120 inča i svjetline 2500 lumena. Ne izgleda kao konvencionalni projektor, već više liči na dizajnerski stol. Obložen mramorom, aluminijem i s ugrađenom drvenom policom zaista liči na premium komad namještaja. Očekuje se cijena od 30,000 dolara.

Screenshot 3

Kompaktna akcijska kamera RX0 dobila je dodatak, Camera Control Box pod nazivom CCB-WD1, koji omogućuje spajanje do 100 kamera uz sinkronizirano fotografiranje ili snimanje preko računala za dobivanje raznih efekata. 

Screenshot 4

Aibo, autonomni robot za zabavu u obliku psića po prvi puta je predstavljen izvan Japana. Inače je Sony predstavio prvog robotskog psa prije 20 godina.

Novi model dolazi s pomičnim ušima i očima koje su napravljene od OLED zaslona te senzorima na dodir na glavi, vratu i leđima. Preko smartphonea se možete igrati s Aibom dok vas nema kod kuće, a osobina je izgradnja individiualnosti zavisno o ljudima koje upoznaje.

app visual 0

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pregled Sonyjevih novosti na CES-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.