Krenule isporuke Roto VR stolica

Krenule isporuke Roto VR stolica

Roto VR je najavio da su krenule isporuke prvih Roto VR stolica. Prvi primjerci su već na putu do VR razvojnih studija, dok će ostali kupici svoje primjerke morati čekati do početka veljače.

Roto VR je kompanija koja se specijalizirala za razvoj motoriziranog VR stolca koji obećava poboljšano VR iskustvo. Roto VR stolica se sastoji od motorizirane baze koja reagira na podražaje smjera od strane VR igara ili simulacija, i sukladno njima okreće cijelu stolicu. Da spriječi zapletanje kabla VR headseta oko stolice, Roto VR je razvio jedinstven sustav gdje kabel headseta uštekate na stražnju stranu sjedalice a bazu stolice uštekate u računalo. Roto VR sadrži i opcionalne vibracijske motore koji dodaju još jednu razinu imerzivnosti u VR iskustvo, također Roto VR je namijenio i priključne površine za miš, tipkovnicu, H.O.T.A.S te volan.

Kada je Roto VR otvorio prednarudžbe za stolac, kompanije je očekivala da će prve isporuke krenuti unutar 2 mjeseca tj. do kraja lipnja 2016. godine. Kao što je bilo i za očekivati, dva mjeseca nisu ni približno bila dovoljna kompaniji da ispuni obećanje, stoga je Roto VR bio odgođen do listopada iste godine. U listopadu 2016. kompanija je objavila da proizvodnja stolica kreće kroz par tjedana i da će isporuke krenuti tijekom siječnja 2017.

U siječnju Roto VR ponovo nije ispunio obećanje o početku dostave i kompanij je prekinula svu javnu komunikaciju na period od godinu dana. Pojavile su se sumnje da je kompanija u međuvremenu propala,  dok u rujnu ove godine nisu objavili da puštaju u proizvodnju konačan proizvod te da je pilot proizvodnja već pri kraju. Početna proizvodnja je protekla glatko i Roto VR je nedavno povećao proizvodne kapacitete u iščekivanju početka komercijalne prodaje.

Da ubrzaju proces stvaranja novog VR sadržaja, Roto VR je ponudio VR studijima takozvani „razvojni kit“. Razvojni stolci su identični onima koji će se naći u komercijalnoj prodaji, to uključuje i pakiranje u kojem stolice dolaze. Razlog zbog kojeg su studiji odmah dobili stolice jest da razvojni hardver ne more imati regulatorne europske i američke certifikate o sigurnosti i ispravnosti.

Isporuke razvojnih stolica već su u tijeku. Još uvijek su na njihovoj stranici omogućene prijave za razvojne stolice i moguće ih je dobiti malo prije početka komercijalne prodaje. Nakon što Roto VR pribavi sve potrebne regulatorne certifikate, kreću isporuke prednarudžbi te početak komercijalne prodaje krajem veljače.

Osnovni model Roto VR stolica prodavat će se po 999$, u tu cijenu uključen je stolac i par senzora za praćenje rotacije. Ako želite rotacijski adapter da spriječite kabel headseta od zaplitanja, morate platiti još dodatnih 150$. Roto VR također nudi i određen asortiman dodataka za stolac, što bi konačnu cijenu stolca moglo još uvećati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Krenule isporuke Roto VR stolica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.