Asus predstavlja ROG Strix X370-I i B350-I Gaming Mini-ITX matične

Asus predstavlja ROG Strix X370-I i B350-I Gaming Mini-ITX matične

Asus je predstavio nove AM4 matične ploče temeljene na X370 i B350 čipsetima.

Ove Mini-ITX ploče su pripremljene za AMD-ove Ryzen procesore, detalja o njima trenutno nema puno ali što trenutno znamo jest da su Stix X370-I i B350-I ploče gotovo identične, fizički raspored, raspored komponenti i AM4 socketa, te općenite dimenzije dovode do toga da ih je gotovo nemoguće razlikovati.
Zajedničke značajke obiju ploča su mogućnost podržavanja svih AM4 AMD procesora, uključujući i A-seriju APU-a kao i Ryzen seriju CPU-a. Kako Asus navodi, ove Mini-ITX ploče su opremljene s dual DIMM slotovima za podršku DDR4-3600MHz memorija te SafeSlot pojačanim PCI-E slotom koji sprječava oštećenja pri micanju sistema ako smo stavili težu grafičku karticu.

Overclocking se postiže jednim klikom zahvaljujući Asusovom ekskluzivnoj „5-Way Optimization“ tehnologiji. Ugrađeni auto-tuner overclocka CPU i konfigurira automatski hlađenje. Obje ploče sadrže i 6 fazni VRM dizajn koji po navodima ASUS-a povećava stabilnost i općenito donosi glatki dotok energije u CPU što omogućuje veće frekvencije.
Da se uštedi na mjestu, Asus je razvio i jedinstven M.2 Audio Combo s namjenskom karticom koja sadrži i SupremeFX zvuk i M.2 pohranu. Obje ploče su opremljene s 802.11ac WiFi-jem te MU-MIMO podrškom za povećanje performansi kompatibilnih uređaja, plus Bluetoothom za periferne uređaje. Također obje ploče imaju Intelov Gigabitni Ethernet kontroler za žičnu mrežu.

Od ostalog, ploče imaju 4 SATA porta, dva USB 3.1 Gen 2 porta, 4 Gen1 USB porta, te unutarnji header za spoj dodatna dva porta. Na ploču su ugrađene i RGB LED-ice na sam rub ploče te na M.2 radijator.

Ploče će biti dostupne u prodaji krajem ovog mjeseca. Detalje o cijenama ASUS još uvijek ne navodi.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus predstavlja ROG Strix X370-I i B350-I Gaming Mini-ITX matične - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.