Vipnet i ESL dovode pro gaming u Hrvatsku - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Vipnet i ESL dovode pro gaming u Hrvatsku

Vipnet i ESL dovode pro gaming u Hrvatsku

U finalu će se timovi boriti za titulu prvaka i nagradni fond od minimalno 20.000 eura.

Najbolji hrvatski i regionalni gameri vjerojatno će biti jako sretni kada čuju da su tvrtka Vipnet i najveća svjetska kompanija za esport ESL, potpisali višegodišnji ugovor o strateškom partnerstvu i najavili pokretanje regionalne esport lige pod nazivom Vip Adria League powered by ESL.

Od srpnja ove godine, najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, odmjeravat će snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima poput Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends te će se boriti za priliku da osiguraju svoje mjesto u velikom finalu, koje će biti održano u sklopu Reboot Info Gamer sajma u Zagrebu. U finalu će se timovi iz Vip Adria lige nadmetati za titulu prvaka i nagradni fond od minimalno 20.000 eura.

Vipnet i ESL dovode pro gaming u Hrvatsku VIDIClanakNaslovna

Vipnet ističe kako je esport najbrže rastući sport u povijesti s gotovo 700 milijuna dolara prihoda u 2017. godini, dok će regionalna, ali i globalna prepoznatljivost Vip Adria lige doprinijeti popularizaciji esporta i bržem razvoju profesionalnih timova i igrača u regiji.

Vipnet ujedno najavljuje kako će u svoju ponudu uvrstiti esportsTV, televizijski kanal koji je u potpunosti posvećen eSportu, a biti će dostupan u Osnovnom programskom paketu. Kanal će 24 sata na dan emitirati više od 1000 sati gaming akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira i najatraktivnijih liga kroz godinu, kao i tjedne sažetke te posebnu emisiju pod nazivom ESPORTCENTER TV. Televizijski kanal bit će dostupan na svim Vipnetovim platformama kao i onima Telekom Austria Grupe, uključujući i OTT uslugu ekskluzivno za Vip korisnike u Hrvatskoj, te u Makedoniji i Sloveniji.

Vipnet ističe primjere iz nekoliko uspješnih priča među domaćim igračima od kojih su neki dosegli status svjetskih zvijezda, poput CS:GO legende iz Brčkog Nikole Kovača ili Zagrepčanina Luke Perkovića, igrača League of Legends.

lol

Glavni naslovi lige će biti Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends. Sustav natjecanja započinje online kvalifikacijama s eliminacijskim krugovima u kojima najbolji prolazi. Svaki krug kvalifikacija omogućuje jednom timu da se plasira u grupnu fazu, pa timovi koji ispadnu u ranijoj fazi, mogu pokušati ponovno u sljedećem krugu kvalifikacija.

Putem kvalifikacija traži se osam najboljih timova koji će nastupiti u grupnoj fazi. Timovi igraju online svaki protiv svakoga skupljajući bodove, a na kraju grupne faze najbolja četiri tima ulaze u veliko finale. U trajanju od dva dana, najbolja četiri tima igraju svatko protiv svakoga u areni u sklopu Reboot Info Gamera koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 25. do 26. studenoga, gdje će se boriti za titulu prvaka s nagradnim fondom od minimalno 20.000 eura.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Vipnet i ESL dovode pro gaming u Hrvatsku - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.