Microsoft pojasnio kako će Game Mode funkcionirati u Windows 10 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Microsoft pojasnio kako će Game Mode funkcionirati u Windows 10

Microsoft pojasnio kako će Game Mode funkcionirati u Windows 10

Game Mode će biti svojstvo koje ćemo moći uključiti ili isključiti kada nas je volja, a navodno će značajno poboljšati iskustvo igranja.

Kako bi poboljšao iskustvo igranja na Windows 10 operativnom sustavu, Microsoft će u nadolazećem Creators ažuriranju donijeti i takozvani "Game Mode", o kojemu smo već prethodno pisali. Microsoft je doduše ovoga puta i objasnio kako će Game Mode funkcionirati.

Game Mode je generalno opcionalna postavka koja će raspoložive resurse procesora i grafičke kartice posvećivati određenoj gaming aplikaciji, i to bez obzira radi li se o UWP naslovu, ili nekoj igri koju pokrećete kroz Steam, Origin, uPlay, odnosno na neki drugi način. To znači da će manje resursa sustava biti raspoloživo za pozadinske procese, a više za igru koju igrate.

To se poboljšanje možda neće toliko osjetiti na broju sličica u sekundi, već na stabilnom framerateu. Također, Game Mode će za neke igre funkcionirati automatski, a za neke će ga se morati aktivirati.

Game Mode će prvi moći isprobati Windows 10 insideri, a u travnju, kada i službeno stiže Creators Update, i ostali korisnici. Tada će se vidjeti koliko zapravo dobro Game Mode funkcionira u praksi, odnosno je li u pitanju tek glorificirani "bloatware".

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoft pojasnio kako će Game Mode funkcionirati u Windows 10 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.