Nvidija izdala besplatno VR Funhouse - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nvidija izdala besplatno VR Funhouse

Nvidija izdala besplatno VR Funhouse

VR Funhouse predstavlja kolekciju mini-igara koji pokazuju snagu Nvidijine Gameworks tehnologije.

Kompanija je najavila VR Funhouse prilikom same najave nove Pascal grafičke kartice, GTX 1080, i njezine arhitekture koja je bila početkom svibnja. Sada su i besplatno izdali VR Funhouse koji se sastoji od mini-igara u stilu lunaparka. Svaka od njih prikazuje neke dijelove njihove Gameworks VR tehnologije za što bolju imerziju i kvalitetu VR sadržaja. Tako na primjer, postoji Clown Painter mini-igra u kojoj korisnik ima dva oružja koja ispaljuju zelenu tekućinu. Cilj je pucati u nekolicinu klaunovskih lutaka. Realistično se prikazuje kako tekućina pada okolo same površine. Tu se koristi njihov particle-based simulacijski sustav pod imenom FleX.

nvidia vr funhouse nvidia flex

Mini-igra Ballon Knight stavlja korisnika u poziciju u kojoj je okružen balonima koje mora putem dva mača što više uništiti u 30 sekundi. Iz balona tada izlaze konfeti, što daje šareniji vizualni dojam. Koristi se Nvidijin FLOW, za simulaciju konfetija. Također ovo se koristi i u Fire Archeru, gdje se ispaljuju vatrene strijele u drvene mete.

nvidia vr funhouse nvidia flow
Njihov Hairworks koristi se u Whack-A-Mole i Mole boxing mini igrama. Dvije pucačke mini-igre koriste njihov PhysX Destruction sustav, Shooting Gallery i Cannon Skeet. U prvoj se puca u keramičke stvari na policama, dok druga zahtijeva njihovo pogađanje u zraku.

nvidia vr funhouse nvidia hairworks
Komplet igara sadrži i haptički feedback kontrolerima i Multi-Res Shading (dostupan jedino za 10-seriju kartica) koji povećava performanse za 34 posto.

Ovaj komplet mini-igara sadrži dakle Nvidijinu Gameworks tehnologiju, što znači da će ovaj VR sadržaj raditi isključivo na GeForce karticama koje su dovoljno jake za pokretanje VR sadržaja. Za pokretanje Nvidija preporuča računalo s minimalno Core i7-4790 procesorom i GTX 980 Ti pa na više. Za pokretanje na srednjim postavkama, kompanija je rekla kako je potrebno imati GTX 1080 i i7-5930k procesor sa šest jezgri. Na višim postavkama zahtijeva se i jedna GTX 1080 ili po dvije grafičke kartice GTX 1070, Titan X ili GTX 980 Ti. Procesor je isti kao i prethodnik, s tim da zahtijeva GTX 980 Ti kao PhysX GPU. Uz to ovo je i prvi naslov koji podržava VR SLI.

VR Funhouse može se preuzeti potpuno besplatno na ovoj Steamovoj stranici. Trenutno ima vrlo pozitivni status na Steamu. Njihov novi driver konačno je riješio i neke probleme poput krivog boost takta kod igranja VR igara te prepoznavanje DisplayPorta na Vive link boxu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidija izdala besplatno VR Funhouse - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.