Lenovo Tech World 2016: Predstavljen najtanji premium smartfon na svijetu, Moto Z, i MotoMods dodatni moduli

Lenovo Tech World 2016: Predstavljen najtanji premium smartfon na svijetu, Moto Z, i MotoMods dodatni moduli

Lenovo je na svojoj godišnjoj konferenciji u San Franciscu između ostalog predstavio i dva nova smartfona sa zanimljivim opcijama, Moto Z i Moto Z Force.

Dva nova Moto mobitela, Z i Z Force, vrlo su slična u svojim specifikacijama, dolazeći sa 5,5-inčnim AMOLED ekranom i Quad-HD rezolucijom. Moto Z predstavlja se i kao najtanji premium smartfon na svijetu, sa svega 5,2 mm. Posjeduju isti Qualcommov Snapdragon 820 čipset sa 4 GB radne memorije. Modeli sa 32 ili 64 GB mogu se proširiti putem microSD kartice. Po pitanju specifikacija kamera, tu su primjetne neke razlike.

Moto Z i Z force

Moto Z ima tako 13 MP stražnju kameru i otvor leće od f1.8, optički stabilizator slike, laserski autofokus i dual LED flash. Selfie kamera ima 5 MP i otvor leće od f2.2. Z Force pak ima 21 MP prednju kameru i isti otvor leće, s istim opcijama fokusa i stabilizacije slike. Također imaju i različite kapacitete baterije, gdje standardni Z ima 2600 mAh, a Z Force 3500 mAh bateriju.

Razlika u modelima je i u tome što Z Force sadrži ekran koji je otporan na pucanje kad slučajno padne, opciju najbržeg punjenja na svijetu koja, prema riječima kompanije, omogućava 15 sati rada za punjenje od 15 minuta. U manje od 20 minuta baterija dolazi do 50 posto baterije. Napravljeni su od metala, sadržavajući još i sad već standardne senzore za otisak prsta i vodootporni premaz na ekranu.

Moto Z i Z force 5

Na samom predstavljanju bio je i glumac Ashton Kutcher koji je spojio dodatak sa novim Moto Z Force smartfonom. Spajanje je izvršeno putem 16 ugrađenih konekcijskih točaka na stražnjoj strani.

Moto Z i Z force 6
Kratko je objasnio i predstavio fokus kompanije i smartfona, prepustivši potom riječ Seang Chau, softverskom inženjeru koji je pojasnio da novi MotoMods tako pruža korisniku različite opcije modularnosti, kao što je to npr. slučaj i s LG G5 smartfonom. Rečeno je kako nije potrebno ni vaditi bateriju niti isključivati mobitel kod ugradnje dodataka na magnetske točke smartfona.

Moto Z i Z force 4

Za sada su prikazani InstaShare projektor koji može prikazivati sadržaj mobitela do veličine od 70 inča na zidu, pa čak i stropu.

Moto Z i Z force 7

Moto Z i Z force 8

U njega je ugrađena i baterija koja se prvo koristi kod projekcije, a nakon sat vremena koristi se baterija smartfona.

Predstavljen je i JBL Soundboost zvučnik od šest vata i 2220 nAh baterijom (do deset rada bez opterećenja baterije mobitela) koji je u potpunosti i pokazan publici na konferenciji. U njega je još ugrađeno i postolje.

Moto Z i Z force 9

Zadnji predstavljeni dodatak je dodatna baterija tzv. Incipio offGRID Power Pack koji omogućuje do 22 sata rada. Ponuđene su i opcije bežičnog punjenja te različiti dizajni. Ponuđene će biti i različite opcije boja i materijala covera za što veći odabir personalizacije pod imenom Moto Style Shell.

Moto Z i Z force 10

Najavljeno je i izdavanje drugih dodataka u skoroj budućnosti te otvaranje platforme za zainteresirane developere.

Od ovog ljeta Moto Z bit će dotupan u Americi kroz Verizon. Širom svijeta će potom biti dostupan od početka rujna. Isto vrijedi i za dostupnost MotoMods.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Tech World 2016: Predstavljen najtanji premium smartfon na svijetu, Moto Z, i MotoMods dodatni moduli - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.