Dvoboj računala u Doom turniru

Dvoboj računala u Doom turniru

AI koji sudjeluje u natjecanju smije koristiti samo vizualno prikupljanje informacija.

Botovi imaju pristup računalnom kodu igre koji im otkriva sve o mapama i pozicijama igrača, a mogu biti precizni, izdržljivi i ubitačni koliko god to žele programeri. Za razliku od botova, ljudi nemaju nikakav drugi input osim vizualnog. To znači da sva događanja, prostore i neprijatelje korisnik mora vidjeti svojim očima da bi mogao reagirati određenom akcijom.

Znanstvenici Instituta za računalne znanosti poljskog Sveučilišta tehnologije u Poznańu, razvijaju gaming AI pod nazivom Vizdoom koji se temelji na strojnom učenju, te nema nikakav pristup osnovnom kodu, već iz igre dobiva isključivo vizualne informacije baš kao i ljudi.

Kako bi otkrili koliko se dobro može isprogramirati AI koji se temelji isključivo na takvoj vrsti vizualnog strojnog učenja, poljski znanstvenici su najavili prvi multiplayer turnir u igri Doom za AI igrače. To znači da se i sami možete prijaviti na njega ako napravite "AI gamera" u C++, Python, ili Java programskom jeziku, te koristite Vizdoom API koji možete pronaći na njihovoj stranici.

Pravila igre su jednostavna. Igra se deathmatch u rundama trajanja od 10 minuta, a smije se koristiti samo jedno oružje, "rocket louncher". AI igrači mogu skupljati municiju i zdravlje, a pobjednik je onaj s najvećim brojem killova. Prijave za prvi krug kvalifikacija se zaprimaju do 31. svibnja 2016. a finalni meč će se održati u rujnu na događanju "Computational Intelligence and Games symposium" u Grčkoj.

Slučajno ili ne, novi Doom izlazi upravo 13. svibnja, a Thrustmaster je već objavio i specijalnu ediciju periferije, Y-350X 7.1 gaming headset u DOOM ediciji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dvoboj računala u Doom turniru - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.