Na Facebooku evidentirano sve manje objava osobnih sadržaja

Na Facebooku evidentirano sve manje objava osobnih sadržaja

Facebook sve više zabrinut trendom smanjenja objava i dijeljenja originalnih sadržaja korisnika.

Veliki dio svoje popularnosti zbog koje je stigao na 1,6 milijardu korisnika, Facebook može zahvaliti svojevremenoj maniji postavljanja i dijeljenja osobnih sadržaja na društvenoj mreži.

U ta zlatna vremena, korisnici su objavljivali na Facebooku sve sadržaje iz svojeg života, od fotografija, statusa, komentara aktualnih društveno-političkih zbivanja, pametne misli i izreke, te ih dijelili javno.

Uzbuđenje korisnika zbog nove igračke očito je splasnulo, pa je Facebook sada jako zabrinut zbog drastičnog pada količine originalnih sadržaja koji se objavljuju i dijele. Naime, statistike su ukazale da je od sredine prošle godine do danas ostvaren pad objava tih sadržaja za 21 posto, usprkos činjenici da korisnici i dalje imaju normalan priljev novih prijatelja.

Jedna od stvari koje su zasigurno doprinijele novom trendu leži u činjenici da su korisnici postali svjesniji svoje privatnosti, a analitičari smatraju kako tome pomaže i sve veće prebacivanje korisnika na druge platforme poput Instagrama i Spnapchata, gdje se slike i statusi dijele ograničenoj publici.
Privatnost je postala sve važnija nakon sudskog slučaja Apple protiv FBI-ja. Tako su mnoge kompanije najavile enkripciju i zaštitu privatnosti svojih korisnika. Među njima je i WhatsApp koji je nakon dugogodišnjeg razvoja ponudio uslugu enkripcije.

Svjestan ovog neželjenog trenda, Facebook se trudi pronaći nove načine kojima bi mogao natjerati korisnike na kreiranje vlastitih sadržaja, pa je tako nedavno lansirao Live Video značajku, koja između ostaloga omogućuje da korisnici pomoću kamera pametnih telefona dijele živi video prijenos s članovima svoje grupe.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Na Facebooku evidentirano sve manje objava osobnih sadržaja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.