Microsoft najavio cross-network play, mrežno igranje konzolnih i računalnih igrača

Microsoft najavio cross-network play, mrežno igranje konzolnih i računalnih igrača

Microsoft je najavio novu mogućnost za vlasnike Xboxa, cross-network play, kojim će se omogućiti mrežno igranje računalnih i konzolnih gamera.

Developeri koji rade igre za Xbox i Windows 10 moći će iskoristiti ovu opciju, dok će biti potreban pristanak i suradnja Sonya kako bi se omogućilo igranje i Playstation 4 igrača. Putem Xbox Livea igrači na Xbox Oneu i Windowsu 10 moći će igrati s igračima na drugim mrežama - uključujući druge konzole i računalne mreže, navodi se u službenom priopćenju.

Sam Microsoft izjavio je kako postoji otvorena pozivnica drugim mrežama koje se žele priključiti ovom sustavu, davajući sugestije Sonyu i drugim proizvođačima konzola da se priključe i da daju mogućnost igranja na mreži, bez obzira na vrstu konzole. Za sada Sony nije dao nikakav službeni odgovor.

Prva najavljena igra koja će podržati cross-network igranje je Rocket League, zanimljiva i vrlo uspješna mješavina vožnje i igranja nogometa.

Ovakav Microsoftov potez promijenit će budućnost mrežnog igranja, no ukoliko se s tim slože developeri i proizvođači konzola. Ovim otvaranjem sustava mrežnog igranja prema svim konzolama i računalu nestat će velike granice koje su ih dijelile, no otvorit će se pitanja oko igara i onih koje će biti dopuštene za igranje u ovakvom sustavu. Kombinacija tipkovnice i miša još uvijek ima mnoge prednosti u odnosu na gamepad, pa će biti zanimljivo kako će developeri doskočiti ovom problemu.

  

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoft najavio cross-network play, mrežno igranje konzolnih i računalnih igrača - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.