Google i Lenovo rade zajedno na stvaranju Project Tango mobitela

Google i Lenovo rade zajedno na stvaranju Project Tango mobitela

Googleov Project Tango dobiva novog partnera, ovaj put s Lenovom, koji će napraviti smartphone verziju Tanga.

Depth-based aplikacije omogućavaju mobilnim uređajima da kreira 3D modele njihovog okružja i postavi virtualne objekte unutar njih. Upravo ovaj sustav predstavlja veliko područje investiranja za smartphone kompanije. Google je sa svojim Project Tangom dopustio kreiranja 3D modela u pravom vremenu korisnikovog okružja. Sličnu stvar ima Intel sa svojim RealSense modulima, koji se već nalaze u uređajima.

Smartphone koji za sada još nema ime, posjeduje senzore za identificiranje i razumijevanje pokreta, gesti, lokacija i objekta u pravom i virtualnom svijetu.
Za sada se zna da će ekran biti ispod 6,5 inča i 500 američkih dolara (oko 3.537 kn) i da će imati Snapdragon procesor. Lenovo je objavio kako će takav mobitel biti dostupan u ljetu ove godine, navodi službeno priopćenje.

Ovakve sposobnosti bit će moguće jedino ako su aplikacije napisane, pa je zato Google ponudio Project Tango SDK.

Od drugih Project Tango uređaja, tu su i postojeći tablet baziran na Nvidijinom K1 procesoru, Intelov 3G smartphone s 3D RealSense kamerom te Atom procesor kodnog imena Cherry Trail. Google i Lenovo su prije surađivali, kad je početkom 2014. Googleov CEO Larry Page najavio prodaju Motorola Mobilitya Lenovu. U listopadu 2014. i ostvarila se kupovina Motorola Mobilitya koji je postao dio Lenova.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google i Lenovo rade zajedno na stvaranju Project Tango mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.