Izvor: video sa službene stranice

Chaotic Moon radi na razvijanju biowearablesa, biometrijske privremene tetovaže

Američka kompanija Chaotic Moon Studios radi na potpuno novom i orginalnom konceptu wearablesa, "Tech Tats".

Njihov koncept fokusiran je na kombiniranju senzora i vodljivih (elektroničkih) boja, te predstavlja jedan od prvih eksperimenta koji je kompanija nazvala biowearables, navodi se na njihovoj službenoj stranici.

Tech Tats 3

Zahvaljujući senzorima, tetovaža potpuno funkcionalno nadzire korisnikovo zdravlje i razne faktore, poput temperature tijela ili lokacije. Biometrijska privremena tetovaža može se maknuti bez problema s tijela.

Eric Schneider, kreativni tehnolog u kompaniji izjavio je: "Ovo je nešto što možete staviti na svoje tijelo jednom godišnje i koje vrši nadzor, i šalje to vašem doktoru. Ukoliko postoji problem, oni bi mogli vas zvati."

Tech Tats 2

Kazao je i kako se ovo može koristiti i u bankovne, vojne i zdravstvene svrhe jer je "ovo platforma koja praktično pretvara osobu u ljudsku sklopovsku pločicu".

Iako je ovo u fazi prototipa, mogućnosti za razvoj i unaprijeđenje ljudskog čovječanstva su velike. Ovo može predstavljati i prvi korak prema onome što je nekad izgledalo kao znanstvena fantastika, a uskoro kao nešto uobičajeno. Svijet sličan onome u serijalu igara Deus Ex (po pitanju augmentacije) tako postaje sve bliži.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Chaotic Moon radi na razvijanju biowearablesa, biometrijske privremene tetovaže - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.