Royole-X predstavlja projekt savitljivog mobilnog kina

Royole-X predstavlja projekt savitljivog mobilnog kina

Umjesto VR-a, Royole-X nam nudi najbolji mobilni sustav za gledanje filmova i igranje igara.

U posljednje vrijeme najčešće imamo priliku vidjeti nove VR ili AR headsetove, koji pomoću svojih senzora prate pokrete naše glave, te omogućuju da gledamo svuda naokolo.

Tvrtka Royole Corporation je odlučila zanemariti trendove virtualne i proširene stvarnosti, te je napravila headset pod nazivom Royole-X, koji vam na glavu donosi čitavo kino platno, kako biste mogli uživati u gledanju filmova i igranju video igara na velikoj dijagonali.

Valja naglasiti da takvi "ne-VR" headsetovi postoje već duže vrijeme, te nisu uspjeli postići neki veliki tržišni uspjeh, no Royole kaže da njihov gadget ima posebne adute, zbog kojih će postati jako zanimljiv korisnicima.

Prije svega ističu savitljivi zaslon koji ima jednu od najvećih gustoća na uređajima te klase, kao i vrlo kvalitetne slušalice sa sustavom poništavanja okolne buke, čime headset donosi "puno kino iskustvo" gledanja slike na velikoj dijagonali uz najsavršeniji pozicijski zvuk.

Zaslon Royole-X headseta donosi gustoću piksela po inču od impresivnih 3.300 PPI, što je otprilike 10 puta više od ekrana postojećih high-end pametnih telefona. Za taj AMOLED ekran kažu da će vam isporučiti omjer kontrasta veći od 10.000:1, široki opseg boja, brzinu odziva u mikrosekundama, te 24-bitni RGB mod boja.

Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu headseta, Royole-X omogućuje da se težina gadgeta distribuira znatno dalje od korisnikovog nosa, a slušalice i zaslon se mogu preklopiti kada se uređaj ne koristiti, čime je još više poboljšana portabilnost.

Inženjeri Royole Corporationa navode da ovo nije VR headset za koji nam obećaju puno a pružaju malo, u čijem nošenju možete uživati (izdržati) najviše desetak minuta, već su ga dizajnirali s ciljem da ga ljudi nose satima bez ikakvog napora.

Headset se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Indiegogo portalu, pa ako projekt prikupi traženih 250.000 dolara u sljedećih mjesec dana, moći ćete ga nabaviti po cijeni od 599 dolara (4.265 kn).

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Royole-X predstavlja projekt savitljivog mobilnog kina - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.