Google Voice Search od sada razumije i kompleksnija pitanja

Google Voice Search od sada razumije i kompleksnija pitanja

Google je bitno poboljšao svog glasovnog asistenta, ulazeći tako u još žešću borbu s rivalima kao što su Siri (od Applea) i Cortana (od Microsofta).

Kompanija je jučer objavila kako je njihova aplikacija postala puno bolja u razumijevanju značenja korisnikovih pitanja.

Ova aplikacija glasovne pretrage krenula je s radom u 2008. godini, uklopivši ga u svoj Knowledge Graph u 2012., kako bi odgovorio na korisnikova pitanja, dajući točne informacije o osobama, stvarima ili mjestima.

Postepno je prepoznavao i značenje riječi, znajući razlikovati pitanje poput potrebnih sastojaka za screwdriver, gdje je prepoznao da se radi o piću, a ne alatu, navodi službeni blog.

S ažuriranjem, aistent sada prepoznaje puno kompleksnija pitanja, funkcionirajući tako da upit rastavlja na dijelove, kako bi shvatio semantiku koja je uključena u svaki dio.

Kao primjer navodi se pitanje "Tko je bio američki predsjednik kad su Angelsi osvojili World Series?", gdje je asistent po djielovima prepoznao da se radi o bejzbol ekipi "Angels", da su osvojili naslov, provjeravajući godinu pobjede i listu predsjednika za Ameriku.
Odgovorio je točno i u brzom roku, "George Bush".

Također, razumije i pitanja sa superlativima (najveći, najviši itd.) poput "Koji su najveći gradovi u Teksasu?", stvari u redoslijedu te pitanja specifične točke u vremenu, poput "Kolika je bila populacija Singapura u 1965-oj?".

Kompanija je izjavila kako i dalje rade na tehnologiji i kako nije savršena, te da će i dalje postojati pitanja na koje neće znati odgovor.

Ova poboljšana pretraga krenula je na njihovoj Google aplikaciji za iOS i Android

O temi digtalnih asistenata možete pročitati i u novom broju Vidija koji je izašao (br. 236).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google Voice Search od sada razumije i kompleksnija pitanja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.