ARM predstavlja novi GPU, Mali-470

ARM predstavlja novi GPU, Mali-470

Novi GPU od ARM-a nastavlja seriju Mali-400, fokusirajući se na wearablese nove generacije i IoT uređaje koji trebaju čipove s niskom potrošnjom i cijenom.

Prema podacima kompanije, Mali čipovi su prisutni u 75 posto digitalnih televizora, više od 50 posto tableta i 35 posto mobitela. Samo u 2014.godini prodano je 550 milijuna čipova, a sada predstavljaju nasljednika. Mali-470 dolazi s podrškom za OpenGL ES 2.0 grafički API, koji će donijeti jači balans između kontrolu piksela i energetske učinkovitosti. Podržava nove verzije Androida, Android Weara i drugih sustava baziranih na Linuxu kao što je recimo Tizen.
Podržavat će rezoluciju ekrana od 640 x 640 sve do 1080p na 60 fps-a, navodi službena stranica. Što se tiče potrošnje, koristit će dvostruko manje energije i biti dvostruko više energetski učinkovitiji u odnosu na Mali-400.

Mali5 575pxImat će podršku za prijašnja Mali-400 sučelja, tako da će sigurno biti zastupljen u low-end mobitelima u budućnostima, zamjenjujući prijašnje modele. Prvi uređaji s ovim grafičkim čipom izaći će krajem 2016.godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ARM predstavlja novi GPU, Mali-470 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.