Test Appleovog 6S Plusa u sljedećem broju Vidija

Test Appleovog 6S Plusa u sljedećem broju Vidija

Novi modeli, iPhone 6s i 6s Plus, obaraju rekorde u prodaji. Ova dva modela pametnih telefona kombinirano prodani su u više od 13 milijuna komada u prva tri dana prodaje.

Zadnji podaci pokazuju i kako je prednarudžba ovih mobitela u Južnoj Koreji kod operatera planula u svega nekoliko minuta.
Novi uređaji posjeduju kućište od slitine aluminija i cinka, s težinom od 143 grama za 6S (iP6 je težio 129 g), te sa 192 g za 6S Plus (6 Plus je težio 172g). Što se veličine zaslona tiče, tu nema nekih promjena, pa 6S dolazi s 4,7-inčnim, a 6S Plus sa 5,5-inčnim.
Situacija nije drukčija ni kod procesora, pa 6S koristi A8 čip, dok 6S Plus pogoni A9, oba iste 64-bitne arhitekture kao i prethodni modeli šestice.
Dolazi s pomalo čudnom taktikom od 1 GB RAM memorije. Za razliku od prošle generacije, novi uređaji osim ugrađene pohrane od 16 i 64 GB, sada nude i opciju sa 128 GB. Ima force touch tehnologiju ugrađenu u ekran, dok stražnja kamera dolazi sa senzorom od 12 MP, a prednja s 5 MP. Među zanimljivim značajkama nove iSight kamere valja navesti mogućnost snimanja 4K videa, optičku stabilizaciju slike pri fotkanju, snimanje panorama slika od 63 MP, a iPhone 6 Plus posjeduje i novost u vidu optičke stabilizacije pri snimanju videa.

Koliko od toga zaista je značajna promjena, a koliko sam manji upgrade, ubrzo će biti pokazano. Sve detalje 6S Plusa možete uskoro pročitati u detaljnoj recenziji u sljedećem broju Vidija (br.236).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Test Appleovog 6S Plusa u sljedećem broju Vidija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.